Áčko bude o první body bojovat v Pardubicích. B-tým, dorost a žáci nastoupí doma

První říjnový víkend znamená pro plzeňský A-tým výjezd na hřiště pardubického Autoskla. Plzeňané vyšli třikrát bodově na prázdno, to by nyní rádi změnili. Duel stejných soupeřů, akorát v Plzni, uvidí také druhá nejvyšší soutěž. Z mládeže na domácí ploše nastoupí dorostenci a žákovská družstva.

HBC Autosklo H.A.K. Pardubice – HBC Plzeň, sobota 3. října od 16:00

Poslední zápas před plánovaným omezením počtu diváků na sportovních utkáních odehrají mečouni v Pardubicích. Autosklo pod vedením Jiřího Mašíka nevstoupilo do soutěže tou správnou nohou a v úvodní přestřelce podlehlo Karviné na domácí ploše 4:6. Pak ale dokázali Autoskláři své výkony zvednout a připsali si tři tříbodová vítězství. Nejprve vyloupili Letohrad a pak na svém hřišti přehráli Hostivař a Kovo Praha.

U vítězných zápasů byla pardubická brankářská jednička David Stárek, který loni chytal na světovém šampionátu a úspěšností zákroků ve zmiňovaných utkáních se dostal přes hodnotu 91 %. Na špici týmové produktivity se tyčí zkušený Jan Bílý, který se ve čtyřech utkáních trefil třikrát a nasbíral pět asistencí. Za Bílým je seřazena „zkušená pardubická klika“. Česák, Kubeš, Vlasák…trenér Mašík může už počítat také s Petrem Filipem, který se v předsezónním rytmu naplno věnoval triatlonu.

Plzeňští ve svém středu zatím nemají hráče, který by pravidelně sbíral body. Ve třech utkáních totiž nastříleli jen dvě branky. V prvním utkání sezóny v Ústí prohráli 1:2 a naposledy o prodlouženém víkendu vyjeli do Kladna (0:4) a na hřiště Kertu (1:7). Předvedená hra podle trenéra Kadaněho zcela neodpovídá jednoznačným výsledkům, přesto své svěřence nemohl plácat po zádech. Vstřelenéí branky a jejich malý počet jsou zatím kamenem úrazu v plzeňské hře. Zlepší mečouni svoji bilanci proti Pardubicím?

Utkání můžete sledovat v online přenosu (změny stavu) zde.

Program víkendu

Sobota 3. října
  • A-tým: Parbudice – Plzeň (16:00)
  • Junioři: Prachatice – Plzeň (11:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Dobřany (11:00)

Neděle 4. října
  • B-tým: Plzeň B – Pardubice B (13:00)
  • C-tým: Dobřany B – Plzeň C (17:30)
  • Dorost: Plzeň – Rebel Praha (14:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Písek (11:00)