Pauza je u konce! A-tým sobotu míří na Kladno a v pondělí odehraje zápas s Kertem

O následujícím prodlouženém víkendu půjde po dlouhé době do akce plzeňský A-tým, a to hned ve dvou případech! Na regulérní sobotní utkání na Kladně naváže odložený zápas na půdě Kertu, který se původně měl odehrát 19. září. Do akce půjde samozřejmě i mládež, doma se představí dorost a starší žáci. B-tým vyjede do Malenovic.

HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň, sobota 26. září od 11:00

Prohra v Ústí nad Labem 1:2 a potom nic. To je zatím bilance plzeňského celku v letošním extraligovém ročníku. Důvodem byl pozitivní test na COVID-19 uvnitř klubu. Nákaza se ovšem nerozšířila, jak jsme mohli být svědky u některých hokejových týmů, a mečouni tak konečně mohou pokračovat v hokejbalové sezóně! V sobotu vyjedou na horkou kladenskou půdu, kde se pokusí najít recept na dosud suverénní Alpiq.

Kladenští se v tabulce, která je ovšem poznamenána rozdílným počtem odehraných zápasů jednotlivých týmů, nacházejí na prvním místě. Ze všech tří utkání odcházeli svěřenci trenéra Kadlece jako vítězové. Rozlosování soutěže bylo navíc ke kladenským hokejbalistům v úvodu soutěže velmi milostivé, jelikož všechna utkání odehráli Rysové před domácím publikem. Nejprve porazili 4:2 nováčka z Hostivaře 4:2, posléze Dobřany 6:3 a ve středu zvítězili nad pražským Kovem 6:2. První dvě zmiňovaná utkání Kladno trápily herní výpadky, díky kterým soupeři zdramatizovali vývoj zápasu. Proti Kovu už ovšem podobný scénář Středočeši nepovolili.

Produktivní dvojici Hnízdil-Štěpáník, která zamířila do Mostu, zatím velmi dobře nahrazuje Jan Eitler, který ve třech zápasech nastřílel pět branek. Kladno se může dále spoléhat na zkušené forwardy Schaubelta či Barnošáka. Vzadu stále nastupuje dlouholetý reprezentant Michal Dědič. Všechny hráče z brankoviště diriguje Jan Jirotka, který zatím odchytal kompletní porci minut. Na druhé straně je kladenské mládí, které je opět o rok starší a nebezpečnější.

Loni se na hřišti u kladenského zimního stadionu odehrála dramatická bitva, která i přes nebezpečnou power-play Plzně vyzněla lépe pro Kladno, výsledkem 2:1. Oba týmy se také potkaly v Autosklo H.A.K. Cupu, který alespoň částečně komplenzoval jarní část anulovaného ročníku. Plzeň tehdy v oslabené sestavě Kladnu vůbec nestačila a prohrála 2:7. Jak bude zápas vypadat tentokrát, kdo ze zkušených trenérů bude odcházet spokojenější?

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

HC Kert Park Praha – HBC Plzeň, pondělí 28. září od 18:30

V pondělí se odehraje odložený zápas plzeňského Áčka na půdě Kertu, jehož původní termín byl 19. září. Také Kert Park má zatím po třech zápasech stoprocentní bodový zisk a v tabulce je druhý jen kvůli horšímu skóre. Tým Davida Kuny aspiroval loni na zisk čtvrtého titulu v řadě, ale jako ve všech jiných klubech se i na Lužinách museli smířit s předčasným koncem sezóny.

Trenér David Kuna dával v předchozích sezónách šanci talentovaným juniorům z Hostivaře, které postupně zabudovával do fungujícího celku. S jejich pomocí ovšem letos nemůže počítat, jelikož se vrátili do mateřského klubu. Soupiska týmu byla nicméně o několik nových tváří doplněna. Největší respekt budí příchod Lukáše Horvátha z bratislavského Ružinova, který má doma zlaté medaile z posledních šampionátů. Dres Kert Parku po pauze obléká také jihlavský Petr Dulava. Jádro týmu se přes koronavirovou přestávku nezměnilo. Tým z hlavního města stále může spoléhat na nadupaný útok v čele s Wróbelem, bratry Kručky, Fejfarem či Dankem. Vzadu nadále tvrdí muziku David Šperl.

Pražané do sezóny vstoupili výhrou 8:4 proti Hradci Králové a poté vyzvali další dva pražské týmy v soutěži. Derby na hřišti Kova ovládl Kert výsledkem 5:3, kdy rozhodl dvěma góly až v poslední minutě. Naproti tomu proti Hostivaři Kert dlouho držel relativně bezpečný náskok, o který v závěru přišel. Přesto zvítězili svěřenci Davida Kuny 4:3. Za tři zápasy nasbíral nejvíce bodů Dalimil Zvonek (2+5), dokáží jej mečouni ubránit? V brankovišti dostal v prvním zápase příležitost Filip Koch, další dva zápasy již odchytala jednička týmu Petr Mikl.

Program příštího víkendu:

Sobota – 26. září
  • A-tým: Kladno – Plzeň (11:00)
  • Junioři: Kladno – Plzeň (15:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Prachatice (14:00)

Neděle – 27. září
  • B-tým: Malenovice – Plzeň B (13:00)
  • Dorost: Plzeň – Hostivař (14:00)

Pondělí – 28. září
  • A-tým: Kert Park – Plzeň (18:30)