Extraligový ročník začíná! A-tým a junioři jej začnou na půdě ústecké Elby

Poprvé od března se opět rozběhnou extraligové soutěže hokejbalu. O víkendu se na modrou čáru postaví hráči A-týmu, juniorů a po několika letech uvidíme B-tým HBC Plzeň ve druhé nejvyšší soutěži. Starší žáci se o víkendu představí na turnaji v Praze.

Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň, sobota 5. září od 14:00

Na půdě ústecké Elby pro mečouny začne extraligová sezóna 2020/21. Předchozí ročník byl utnut celosvětovou pandemií a sezóna byla anulována. Plzeňský tým byl zastavený ve skvělé formě, když ve dvou domácích utkáních na začátku jarní části nastřílel 23 branek a těšil se na zbytek jarních bojů. Tým se po čas koronavirové pauzy obměnil. V týmu již nepůsobí kapitán Adam Vágner, dále ani čtveřice Ondřej Benedikt, Jakub Šmucer, Stanislav Valenta Lukáš Vodrážka. Směr Švýcarsko navíc nabral Martin Kunzmann. Větší příležitost tak opět čeká na mladé hráče, kteří v uplynulých letech brali stříbrné medaile z juniorských soutěží.

Mečouni se v rámci přípravy střetli s prvoligovými celky Suchdolu nad Lužnicí a Prachatic. Ty svěřencům trenérů Kadaněho a Kastnera ukázaly, kde mají ve hře ještě mezery. V Ústí nad Labem mečouny nečeká nic jednoduchého a tým se tak rád opře o zkušené hráče, kteří vedou kabinu extraligového celku. V týmu nadále působí dvojnásobný mistr světa Ondřej Kejř, kterého doplňují Adam Roušal či Jiří Benedikt. Nadále má tým jistotu také v brankovišti, které opět patří sehrané dvojici Kráčina – Návara.

Ústečtí hokejbalisté měli v loňském ročníku výborný úvod do sezóny, kdy se v jednu chvíli hřáli na samém čele tabulky. Poté svěřenci trenéra Fedáka mírně ubrali na tempu sběru bodů, stále se ale drželi na předních příčkách. Také ústečtí disponují výtečnou mladou generací. Loni si reprezentační pozvánku vysloužil rychlonohý útočník Jiří Tomáš a v létě o sobě dal výrazně vědět David Magasanik, který v dresu české reprezentace U21 nastřílel v rámci Páňa Cupu ve čtyřech duelech celkem osm gólů! Po boku mladých dravců letos již nebude nastupovat zkušená dvojice David Bím, Jan Langthaler, jinak tým Elby neprošel výraznější obměnou.

Duely mezi Plzní a Ústím nad Labem nikdy neměly nouzi o řadu tvrdých soubojů a v zápasech nechyběly emoce. Mnoho duelů bylo enormně vyrovnaných a často se rozhodovalo až v samotném závěru. Výjimkou nebyly ani dva vzájemné zápasy v loňském ročníku, kdy nejprve rozhodla až samostatná střílení na severu Čech a zápas v plzeňské hale rozhodl v prodloužení až Michal Průcha.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Další týmy: B-tým hostí Suchdol ve Štruncových sadech, starší žáci vyjedou do Prahy

Společně s A-týmem vyjede do Ústí nad Labem juniorský celek, který nastoupí po mužích. Svěřenci Tomáše Semery o uplynulém víkendu vyhráli silně obsazený Memoriál Libora Topolánka a nyní je čeká další soupeř z kategorie nejsilnějších protivníků. Silní protivníci čekají také na starší žáky, kteří se na pražských Lužinách představí v konkurenci dalších pěti týmů. V sobotu se utkají s Hradcem Králové (12:00), pražskými Rebely (14:00) a domácím Kert Parkem (16:00). V neděli s Třemošnou (11:00) a pardubickým Autosklem (13:00). Ve Štruncových sadech v neděli začne pouť plzeňského B-týmu, který hostí Suchdol nad Lužnicí.

Program víkendu:

Sobota – 5. září
  • A-tým: Ústí nad Labem – Plzeň (14:00)
  • Junioři: Ústí nad Labem – Plzeň (16:30)
  • Starší žáci: turnaj Praha – Lužiny

Neděle – 6. září
  • B-tým: Plzeň – Suchdol n. Lužnicí (13:00, Štruncovy sady)
  • Starší žáci: turnaj Praha – Lužiny