Vít Lokajíček: Chci začít sezónu vítězně, budu se snažit týmu co nejvíce pomoct

Mečouni mají za sebou soustředění v Sušici, kde se v rámci přípravy střetli s dvěma prvoligovými celky. Jedním z úspěšných střelců v zápasech byl i Vít Lokajíček, jenž si minulý týden na Hokejbalovém kempu vyzkoušel roli trenéra. Nyní už plzeňský útočník vyhlíží první extraligový zápas nového ročníku, který Plzeň odehraje s Ústím.

Začněme od přípravy, která je již u konce. Lišila se letos něčím vzhledem k brzkému konci loňské sezóny a jak náročná byla?
Lišila se tím, že jsme zahájili suchou přípravu o tři týdny dříve bez trenérů. Až na začátku srpna jsme začali trénovat pod dohledem, a to rovnou na hrací ploše. Příprava byla náročná, ale všichni jsme to potřebovali, takže jsem s ní spokojený.

V rámci víkendového soustředění v Sušici jste sehráli dvě utkání s prvoligovými týmy. Co vám ukázala před blížícím se startem extraligy?
Zjistili jsme, co je před startem extraligy ještě potřeba zlepšit a v čem musíme přidat.

Ve dvou zápasech jsi vsítil dva góly. Jak jsi byl se svým výkonem spokojený?
Mám radost, že jsem dal dva góly, ale mohl jsem jich dát víc. To musím v sezóně zlepšit. Vstřelit v jednom utkání jen jeden gól ze tří vyložených šancí je prostě málo.

Oproti loňské sezóně jsi nastupoval v prvním útoku. Vyhovuje Ti vepředu větší vytížení, nebo se cítíš lépe na jiné pozici?
Rozhodně mi vyhovovalo větší vytížení. S kluky v útoku se mi hrálo skvěle, takže si nemůžu na nic stěžovat.

Ještě před soustředěním jsi byl jedním z trenérů na Hokejbalovém kempu s LZ Hokejovou školou. Bavilo Tě trénování dětí? Postavil by ses do role trenéra znovu?
Trénování dětí mě bavilo. Bylo skvělé zjistit, jaké to je být trenérem, a získat zase trochu jiný pohled na hru. Do role trenéra bych se rád znovu postavil, ale myslím, že na to mám ještě dost času, třeba později.

Jako hráče Tě v naší nejvyšší hokejbalové soutěži čeká druhá sezóna. S jakými ambicemi do ní budeš vstupovat?
Mým osobním cílem pro letošní sezónu je prosadit se do předních linií naší sestavy a co nejvíce pomoct týmu. Chtěl bych, abychom byli po základní části v tabulce nahoře a v play off to dotáhli, co nejdál to půjde.

Do extraligových zápasů naskočíte v sobotu skoro po půl roce. Jak moc se těšíte? Bylo čekání už dlouhé?
Mně už zápasy rozhodně chybí. Dlouhé čekání jsme si sice zkrátili Autosklo HAK Cupem, ale ten nám vůbec nevyšel. Věřím, že i ostatní se na novou sezónu těší, a chci ji začít výhrou.

K prvnímu duelu nové sezóny jedete do Ústí nad Labem. Co od úvodního utkání očekáváš?
Ústí umí být nepříjemný soupeř. Očekávám vyrovnané utkání, ale chci začít sezónu vítězně. Budu se snažit týmu co nejvíce pomoct k tomu, aby to tak dopadlo.