Anulovaná sezóna: Vítězné góly Michala Průchy

Plzeňští hokejbalisté v letošní sezóně odehráli čtyři utkání, v nichž se o vítězi rozhodovalo až v prodloužení nebo samostatných stříleních. Jen jednou byl úspěšnější soupeř, třikrát se z druhého bodu radovali mečouni. A všechny tři rozhodující branky vsítil Michal Průcha. V základní hrací době se jeho vítěznými staly ještě dvě.

Michal Průcha se do Plzně vrátil po dvou letech a hned se podepsal u řady důležitých gólů, které rozhodovaly zápasy. Hráč, jenž obléká dres s číslem 19, letos nastoupil za západočeský tým do 13 utkání, v nichž zaznamenal 14 kanadských bodů za devět branek a pět asistencí. Pět přesných ran z devíti se do statistik zapsalo jako vítězných.

První duel, který Průcha rozhodl, byl v Letohradě na začátku října. Plzeňští od 30. minuty prohrávali na hřišti soupeře 2:4. V čase 39:41 ale zavelel držitel dvou cenných kovů ze světových šampionátů k obratu a snížil na rozdíl jednoho gólu. Jen o 25 vteřin později pak na vyrovnávací trefu nahrál Valentovi. Obrat dokonal Průcha v prodloužení, a Plzeň si tak domů odvážela dva body.

Účastník mistrovství světa všech juniorských kategorií zářil i v domácím utkání proti Hradci Králové. Západočeši po většinu souboje vedli, od 31. minuty drželi jednobrankový náskok až do závěru, ale pouhých 67 vteřin před koncem základní hrací doby o něj přišli. Vyrovnaný stav tak poslat střetnutí do prodloužení a následných samostatných střílení, kde bonusový bod zachránil Průcha.

I v obou zápasech s Ústím nad Labem byl stav po 45 minutách hry vyrovnaný. V prvním střetnutí se v nájezdech radovali Severočeši, v druhém byla šťastnější Plzeň. Druhý vzájemný souboj byl posledním v podzimní části. Mečouni v něm museli vždy dotahovat gólové manko, až vyrovnání ve 43. minutě vydrželo a v čase 49:03 po brance Průchy mohli Plzeňští slavit na závěr podzimu výhru.

Průcha si zapsal dva vítězné góly také v zápasech, kde k určení vítěze stačila základní hrací doba. Jedna taková trefa padla doma s Dobřany. Krátce poté co hosté dotáhli dvoubrankovou ztrátu, zařídil plzeňský hokejbalista, který hrál v sezóně na postu obránce i útočníka, branku na 3:2. Druhý vítězný přesný zásah dal v utkání proti Sudoměřicím jen 12 vteřin po úvodním buly. Jednalo se také o nejrychlejší gól, který Plzeňští v sezóně vsítili.