Anulovaná sezóna: Návraty do plzeňského kádru

Po konci letošní sezóny, která byla koncem dubna anulována, si nyní připomeneme zajímavé momenty, jež se v ní udály. Nejprve se podíváme na návraty. Před ročníkem 2019/2020 se do plzeňského A-týmu vrátilo pět hráčů. Dres s mečounem už v minulosti oblékali Kejř, Průcha, Slanec, Vágner a David Ulč.

Ondřej Kejř

V minulé sezóně pomohl Ondřej Kejř týmu v podzimní části, na jaře už ale do žádného zápasu nenastoupil. Před začátkem nového ročníku se ovšem rozhodl ve své hokejbalové kariéře pokračovat. „Měl jsem velikou chuť opět hrát. Vyléčil jsem zranění, tak už nebyla překážka, která by mě omezovala. I trenér řekl, že to se mnou ještě naposledy zkusí. A tak jsem zpátky.“ Kejř se k plzeňským hráčům připojil až těsně před začátkem sezóny, neabsolvoval ani letní přípravu. „Bohužel, letos mě příprava úplně minula. Šel jsem zostra rovnou do zápasů.“ Přesto v první části sezóny odehrál všechna utkání a po podzimu byl s 16 body (5+11) nejproduktivnějším hráčem týmu.

Michal Průcha

Michal Průcha se před startem nového ročníku vrátil na západ Čech po dvou letech, celé dva roky ale bez hokejbalu nezůstal. Během druhého roku své extraligové pauzy působil ve druhé lize. „Po roce jsem začal hrát alespoň středočeskou ligu za Rafany Praha a po čase mě začala chybět nejvyšší úroveň.“ Dalším důvodem jeho návratu k mečounům byla motivace od spoluhráčů. „Kluci mě několikrát popichovali, ať se ještě vrátím, tak jsem to promyslel, a nakonec jsem se rozhodl hrát opět v Plzni.“ Průcha byl u řady důležitých gólů, v brankách soupeřů jich z jeho hole skončilo devět, pět z nich bylo vítězných.

Michal Slanec

Po třech sezónách strávených ve Švýcarsku se Michal Slanec objevil v podzimní části v dresu Plzně v utkání s Dobřany a Ústím nad Labem. Pak si ale odjel zpět plnit povinnosti do Grenchenu, na úplný návrat si tak fanoušci museli počkat, ten se konal až po novém roce. „Jsem domluvený, že ve Švýcarsku zůstanu do konce roku. Mám zde ještě pracovní povinnosti a také nějakou rozjetou spolupráci s Grenchenem,“ nechal se slyšet v zářijovém rozhovoru majitel dvou bronzových medailí ze světových šampionátů. V roce 2020 se do Plzně vrátil natrvalo a únoru se proti Grenchenu postavil na turnaji Pilsen Challenge. V souboji proti svému bývalému celku zaznamenal jednu branku a jednu asistenci. Na jaře nastoupil do dvou extraligových duelů, v tom posledním se doma proti Sudoměřicím blýskl 4 body (1+3).

Adam Vágner

Návrat do kádru mečounů ohlásil také Adam Vágner, který naposledy pravidelně nastupoval v plzeňském dresu během sezóny 2015/16. „Týden před začátkem přípravy mě trenér oslovil, zdali bychom se mohli sejít a pobavit se o letošní sezóně. Každý jsme si k tomu řekli své a nechali si týden na rozmyšlenou. Před prvním tréninkem jsem se sešel s oběma trenéry a řekl své stanovisko,“ prozradil detaily předsezónní domluvy Vágner. Jeden z nejzkušenějších plzeňských hráčů a šampión z roku 2005 vedl tým jako kapitán. V letošní nedohrané základní části se stal druhým nejproduktivnější plzeňským obráncem. Z obrany si více kanadských bodů zapsal jen Lukáš Hanuš, s nímž většinou nastupoval v první obranné dvojici.

David Ulč

David Ulč v loňském ročníku nastoupil k poslednímu extraligovému zápasu 13. října, poté již v týmu nepůsobil. Do extraligového kolotoče naskočil zpět až v prvním kole sezóny 2019/2020, které plzeňští hokejbalisté odehráli na hřišti Mostu. Útočník, jenž obléká dres s číslem 7, hned v souboji na severu Čech po skoro roční pouze vsítil vítěznou branku. „Návrat to je velmi těžký. Než si člověk zvykne na extraligovou rychlost, potřebuje čas. Já jsem se chvilku rozkoukával, ale doufám, že následující zápasy už podám výkon od začátku,“ hodnotil mladý útočník po prvním extraligovém kole. Během sezóny stihl v patnácti utkáních posbírat celkem 13 bodů za pět gólů a osm přihrávek, z toho jedna přesná trefa padla v oslabení. Ulč bodově rozkvetl poté, co jej trenéři zařadili na pozici centra mezi Martina Kunzmanna a Jakuba Vobrubu.