Mečouni si opět zastříleli! Sudoměřice odjely s třinácti góly

Plzeňští hokejbalisté navázali na utkání z minulého týdne a i dnes slaví vysokou výhru. Sudoměřice na západ Čech nepřijely v ideální formě, domácí v utkání dominovali a hosté si nakonec odvezli třináct branek. Hattrickem se blýskl Roušal, dvougólovými střelci se stali Průcha, Švarc a Hurt. První extraligové branky si zapsali Majer a Zíka.

Mečouni vstoupili do utkání nejlépe, jak mohli. Uběhlo jen 12 vteřin a Michal Průcha z pravé strany zařídil domácím jednobrankové vedení. Plzeň byla od prvních sekund aktivnějším celkem, Lindner se měl co ohánět, zatímco Kráčina na druhém konci hřišti byl téměř bez práce. V páté minutě si Adam Roušal od levého mantinelu seběhl na osu hřiště a od modré čáry zamířil přesně k pravé tyči. V následné přesilové hře si Plzeňští vytvořili další slibné šance, ale skóre se neměnilo. To změnil v čase 9:50 svou první brankou v sezóně Richard Hurt, který tečoval střelu Pokorného od modré čáry.

Západočeši dále pokračovali ve svém tlaku a Sudoměřice se jen marně nadechovaly. Běžela 12. minuta a na světelné tabuli už svítil stav 4:0. Adam Roušal dostal přihrávku na levý kruh, kde byl nikým nehlídaný a pohotově vypálil. Na míček přesouvající se hostující gólman nedosáhl. V poslední minutě první části hry se ještě prosadil Michal Slanec, jenž úspěšně zakončil rychlou akci po vyhraném vhazování. Jen vteřinu před závěrečnou sirénou napřáhl z dálky Kaluža, ale Kráčina proti němu vytáhl skvělý zákrok.

Druhá třetina opět patřila domácím. V úvodu svůj premiérový extraligový gól vsítil Tomáš Majer, který přesně mířil z levé hrany brankoviště, kde stál osamocený. Záhy po něm se na opačné straně brankoviště také ze své první extraligové trefy radoval Lukáš Zíka. Mnoho času neuběhlo a o osmý přesný zásah Západočechů se postaral z levé strany Marek Švarc. Poté si oba týmy zahrály početní výhody, ale obě zůstaly nevyužity. Mečouni ovšem stále neměli dost. V poslední minutě druhé části se míček odrazil na hokejku Ondřeje Benedikta do mezikruží, odkud ho plzeňský obránce poslal za brankovou čáru.

I závěrečné dějství se plzeňským hokejbalistům vydařilo a znovu se uvedli rychlým gólem, když Marek Švarc podruhé v duelu překonal Lindnera, tentokrát z mezikruží. Obraz hry se příliš neměnil a v polovině třetí třetiny viděli fanoušky v plzeňské hale další gól, když ze středu hřiště Adam Roušal zkompletoval hattrick. Ani ne o půl minuty později musel hostující strážce svatyně lovit za svými zády další balonek. Richard Hurt napřáhl na pravé straně a propálil vše, co mu stálo v cestě.

Vzápětí mohl domácí vedení navýšit Pavlečka, ale netrefil prázdnou klec. Na druhé straně mohl vzít čisté konto Kráčinovi Otrísal, avšak hrací předmět do pravého rohu plzeňské klece ideálně nenasměroval. V závěru zápasu se ale síť ještě jednou vlnila. Střelecký účet otevřel a třináctou brankou i uzavřel Michal Průcha, který při početní výhodě zůstal osamocený mezi kruhy. V posledních vteřinách dokonce ve vlastním oslabení ohrožoval hostující klec Majer, ale plzeňský útočník už míček za brankovou čáru nedostal. Plzeň tak i druhé utkání jarní části zvládla na výbornou a připisuje si další tři body.