Připíšou mečouni další tři body do tabulky proti Sudoměřicím?

Opět po týdnu se na domácí půdě představí extraligový A-tým. Plzeňané, kteří se pohybují na předních pozicích v tabulce hostí Sudoměřice, které by rády vybojovaly play-off. Jarní část začíná pro juniory a starší žáky, kteří v sobotu shodně hostí Prachatice.

HBC Plzeň – SK Sudoměřice, sobota 7. března od 14:00

Plzeňané pokračují v sérii domácích zápasů. Po čtyřech listopadových duelech je čeká trojice duelů před domácími diváky v měsíci březnu. Celkově se tato série zastaví na čísle sedm. Mečouny nyní čeká šestý zápas. Na Košutku přes celou republiku přicestují hráči z jihomoravských Sudoměřic, kteří jsou v tabulce na deváté příčce se ziskem 12 bodů a touhou v jarní části vybojovat účast v play-off. Mečouni jsou momentálně druzí a u jejich bodového zisku svítí třicet jedna, nutno však dodat, že tabulku v mnoha ohledech zkresluje rozdílný počet odehraných zápasů.

Sudoměřice si v Plzni odbydou jarní premiéru. Tu mečouni absolovali před týdnem, kdy rozstříleli Karvinou 10:2. O debaklovém výsledku rozhodla zejména třetí třetina, ve které karvinský gólman lovil míček ze své sítě hned šestkrát. Plzeňané dovedli využít početí převahy a Slezané měli postupem času větší a větší problémy s aktivní hrou Plzně. Trenéři Kadaně a Kastner měli k dispozici hned dvacet hráčů.

Proti Karviné se dařilo druhé formaci, která se postarala o první čtyři branky a přenesla si formu do jarní části z únorového turnaje Pilsen Challenge. Mezi střelce se letos poprvé zapsal obránce Lukáš Vodrážka. Ten upozorňuje, že se svými spoluhráči nechce žádného soupeře podcenit. V týdenním rozhovoru se dále zmínil, že očekává že se mečouni budou držet více na balónku a ze sudoměřické strany čeká rychlé protiútoky.

První vzájemný zápas na jihu Moravy vyhráli Plzeňané poměrem 4:1. Stejným výsledkem skončil i vzájemný zápas na plzeňské půdě v loňské sezóně. V listopadu 2018 měli mečouni drtivou střeleckou převahu, ale do branky si našly cestu pouze čtyři pokusy. Brankář Lindner ze západu Čech odjížděl se čtyřiceti zákroky. Podobnému scénáři by se Plzeň nyní rádi vyvyrovali.

Bodovým lídrem sudoměřického týmu je Jan Kaluža (8+6), který se představil na Pilsen Challenge v dresu Skalice. Plzeň nemá ve svém středu výrazného lídra a spíše se opírá o příspěvky více jedinců. V poslední době dobrou formu prokazuje Lukáš Hanuš, který má z pozice obránce úctyhodných sedm gólů.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 7. března
  • A-tým: Plzeň – Sudoměřice (14:00)
  • Junioři: Plzeň – Prachatice (16:30)
  • Starší žáci: Plzeň – Prachatice (11:00)

Neděle – 8. března
  • Mladší žáci: Plzeň – Třemošná (11:00)