Reprezentační kempy jsou vždy náročné, říká dorostenec Lukáš Kopal

O nominaci na červnový Světový pohár v reprezentaci hráčů do šestnácti let bojuje také Lukáš Kopal. Plzeňský hokejbalista byl o uplynulém víkendu v Dobřanech součástí kempu této reprezentační kategorie. V rozhovoru se rozpovídal nejen o tomto soustředění, ale také o zimní přípravě a svých výkonech v plzeňském klubu.

Jarní část je už za dveřmi. Můžeš prozradit, jak jste se během zimní přípravy s týmem dorostenců na tuto fázi sezóny připravovali?
Do půlky února jsme měli převážně kruhové tréninky, jak s hokejkou, tak i bez ní. Tento týden se chceme co nejlépe připravit na domácí zápas s Kladnem.

V podzimní části jsi posbíral v 10 zápasech 10 bodů (4+6). Byl jsi spokojený se svými výkony nebo jsi speciálně na něčem přes zimu zapracoval?
Nebyl jsem vůbec spokojen, tato sezóna mi nevychází podle mých představ. Přes zimní odpočinek jsem si dával pauzu a užíval prázdnin, po novém roce jsem se snažil chodit do ice parku.

Již v únoru jste odehráli soutěžní utkání s pražskými Rebely, které bylo odloženo z podzimu. Na domácím hřišti jste zvítězili 18:0, jak se taková vysoká výhra zrodila?
Nechtěli jsme je podcenit, což jsme i ukázali v zápase, že jsme byli produktivní a měli jsme velký tlak. Jediné co se nám nedařilo, byla střelba, hodně střel šlo mimo bránu.

Nyní přejděme k reprezentaci. Koncem minulého týdne jsi se v Dobřanech zúčastnil třídenního kempu reprezentace U16. Jak náročné toto soustředění bylo? Co si trenéři pro vás připravili?
Reprezentační kempy jsou vždy náročné, hodně těch cvičení, co jsme tam dělali, jsme už dělali na našich klubových trénincích.

V rámci kempu jste odehráli dva přípravné zápasy. S plzeňskou juniorkou jste prohráli 3:5, dobřanskému týmu, jenž byl složený z hráčů A-týmu a juniorů, jste podlehli 5:7. Jací to pro vás byli soupeři a co vám utkání ukázala?
Pro mě osobně to byli dost silní soupeři, s naší juniorkou jsme už hráli na tréninku u nás a drželi jsme se s ní a myslím, že jsme ani s U16 neselhali s výkonem. Co se týče Dobřan, tak tam jsme určitě předvedli lepší výkon než v prosinci.

Zmiňuješ utkání proti Dobřanům z prosincového kempu, v čem konkrétně vidíš posun?
Určitě je to důraznost v předbrankovém prostoru a začínáme se i víc sehrávat.

Jak tobě osobně se hrálo proti hráčům ze starší mládežnické kategorie či dokonce proti hráčům extraligového A-týmu?
Mně osobně se nehrálo moc dobře.

Jak sis soustředění užil a jaké v tobě zanechalo pocity?
Kemp jsem si v celku užil, trenéři se o nás dobře postarali. Kemp mi ukázal, že musím o to víc makat, abych se dokázal dostat do konečné sestavy pro Světový pohár v Žilině.