S podanými výkony jsme docela spokojeni, hodnotí turnaj Adam Roušal

Za uplynulým Pilsen Challenge 2020 se ještě jednou ohlédneme s Adamem Roušalem. Útočník, jenž obléká dres s číslem 29, se stal na turnaji nejproduktivnějším hráčem mečounů, podílel se na spoustě důležitých gólů a nakonec byl také vybrán do All-Stars Teamu. Přesto si je vědom věcí, na kterých je potřeba ještě zapracovat.

Adame, pojďme nejprve zhodnotit celý turnaj. Ve skupině jste skončili první, ve finále poté nestačili na Hradec Králové a nakonec získali stříbrné medaile. Jak jste s tímto umístěním a celkovým výkonem na Pilsen Challenge spokojeni?
Samozřejmě že když jsme se dostali do finále, jsme chtěli vyhrát, ale i druhé místo je pěkné a s podanými výkony jsme docela spokojeni. Turnaj nám ukázal na čem pracovat.

Ve druhém zápase ve skupině jste se utkali s Oberwilem, kde jste dříve působil. Měl jste v tomto duelu o motivaci navíc?
Nějakou extra motivaci jsem neměl, zápas jako každý. V pár situacích jsme se pěkně pobavili, byl to dobrý Spiel.

V zápasech ve skupině jste byl u celé řady důležitých gólů. V prvním utkání proti Hradci jste zařídil vyrovnání, dále jste na klíčové trefy přihrával. Co na svůj výkon říkáte?
Jsem rád, že jsem týmu nějakými body pomohl, avšak spokojený moc nejsem. Je spousta věcí, co musím zlepšit.

Na turnaji jste posbíral nejvíce bodů (3+5) ze všech Vašich spoluhráčů, přesto jich mohlo být ještě více, kdybyste netrefil tolik tyček. Vybral jste si smůlu teď a v jarní části už to bude padat jen do sítě?
To už mě provází celou dobu, že na gól potřebuji tři šance, takže bych nemluvil o smůle (úsměv). Doufám však, že na jaře ta úspěšnost proměňování bude vyšší.

V útoku jste nastupoval s juniorem Lukášem Zíkou, který si premiéru v A-týmu odbyl teprve v pátečním zápase s Hradcem. Jak byste popsal vaši spolupráci na hřišti? Musel jste si hru více organizovat?
Lukáš hraje výborně, ba naopak s ním to bylo jednoduché. Snažili jsme se spolu o situacích mluvit a věřím, že se budeme jen zlepšovat.

Turnaj se bohužel neobešel bez zranění. Jak náročné bylo skládat sestavu, když do každého zápasu výrazně promlouvala?
To nevím, jak bylo těžké skládat sestavu, to je otázka spíš pro trenéra.

Ve skupině Plzeň nastřílela nejvíce branek ze všech týmů, ale ve finále jste se netrefili ani jednou. Přesto jste si zejména v závěru vytvářeli velký tlak a Vy sám jste měl blízko ke skórování. Šlo vlastně udělat něco ještě jinak, abyste překonali Bryknera, nebo chytal hradecký gólman v tak skvělé formě?
Prostě netrefovat gólmana. Párkrát ho zachránila konstrukce a super hrála i defenziva Hradce. Není jednoduché si proti nim vytvářet spoustu šancí, proto když nějakou máme, musíme ji využít.

Svými výkony v průběhu turnaje jste si řekl o nominaci do All-Stars Teamu. Věřil jste, že tam budete vybrán a jakou hodnotu to pro Vás má?
Nějakou hodnotu to ani nemá. Potěší to, ale ballhockey je o týmovém výsledku.