Věřím, že na Pilsen Challenge obstojíme, říká o Grenchenu explzeňský Jaroslav Pauer

Turnaj Pilsen Challenge 2020 se každým dnem blíží. 14. února šestice týmů odstartuje do silně obsazeného turnaje. Jedním z nich bude i tým SHC Grenchen-Limpachtal, jehož dres obléká také Jaroslav Pauer. Plzeňský odchovanec, který ještě na začátku loňské sezóny nastupoval v A-týmu, se těší, až si zahraje proti bývalým spoluhráčům.

Na začátku letošní sezóny jsi zamířil do Grenchenu. Jak se tvé angažmá zrodilo? Kdy proběhly první kontakty?
Moje působení ve Švýcarsku se zrodilo díky Michalu Slancovi. Michal mi zavolal před sezónou, jestli bych měl zájem jít hrát do Grenchenu. Neváhal jsem ani minutu a souhlasil jsem. Je to šance, která se neodmítá.

Když do Grenchenu odcházel Michal Slanec před sezónou 2016/17, klub mu našel práci i bydlení. Bylo tomu tak i v tvém případě?
Ano, bylo tomu tak i u mě. Grenchen mi hodně pomáhá ve všem a jsem za to velice vděčný.

Jak proběhla adaptace v novém týmu? Přijala tě kabina, nebyl problém v jazykové bariéře?
Kluci mě mezi sebe vzali, takže jsme spokojený. Co se týče jazykové bariéry, ta trochu problém je. Ale učím se, takže časem to bude lepší.

Nyní máš za sebou podzimní část. V deseti zápasech jsi nasbíral devět bodů (4+5). Zvládl jsi přechod na švýcarský styl, který je dle dostupných informací tvrdší, než český? Jsi spokojený s dosavadními výkony?
Styl hry je rozhodně jiný. Vše je tvrdší, většina hřišť je navíc menší. Na vše je tak méně času a prostoru. Spokojený úplně nejsem, bodově by to mohlo být lepší. Šancí mám hodně, ale mám dřevěné ruce (smích).

Jak lze hodnotit podzim po týmové stránce? Grenchen je v osmičlenné tabulce čtvrtý. Třetí a sedmé místo ale dělí pouhé tři body. Svědčí to o vyrovnanosti celé soutěže?
V podzimní části jsme měli nevyrovnané výkony. Bylo to nahoru – dolů. Dokázali jsme zahrát dobrý zápas a pak jsme neuhráli nic. Jinak se dá říci, že soutěž je vyrovnaná.

Probíhají tréninky ve Švýcarsku výrazně jinak, než v Plzni? Viděl bys nějaké velké rozdíly v jejich zaměření?
Výrazný rozdíl v tréninkách není, snad jen, že trénujeme jen dvakrát týdně.

Nyní se v Plzni představíš poprvé v dresu soupeře. Budeš mít větší motivaci se předvést před plzeňským publikem? Těšíš se zároveň, že si opět zahraješ na plastovém povrchu, který ve Švýcarsku chybí?
Motivace před publikem je určitě obrovská. Těším se, až si zahraji proti bývalým spoluhráčům a do Plzně celkově. Povrch mi nijak nechybí. Vše je o zvyku, na betonu jsem začínal.

S jakými cíli na turnaj pojedete? Věříš, že obstojíte v silné konkurenci?
Cíle jsou vždy ty největší. Uvidíme, jak turnaj dopadne. Soupeři jsou silní a kvalitní, ale věřím že na Pilsen Challenge obstojíme.