Podzim klubových kategorií – A-tým

A-tým po podzimní části drží druhé místo, ovšem těsně pod ním se nacházejí silné týmy, které mají bodovou ztrátu minimální a zápas k dobru. Západočeši se na podzim zlepšili v přesilových hrách a více bodů ukazují i statistiky hráčů, naopak tým postrádal v defenzivě. Trenér Josef Kadaně chce přes zimu zapracovat na několika činnostech, aby tým hrál na jaře co nejdéle.

Statistické ohlédnutí

postavení v tabulce (zápasy / body): 2. místo (14 z. / 28b.)
sousedé v tabulce: 1. Kladno – 33 bodů, 3. Kert Park – 27 bodů
zápasová bilance: 7 vítězství, 2 vítězství v prodloužení, 1 vítězství po samostatných stříleních, 1 porážka po samostatných stříleních, 3 porážky
skóre: 54:36
vyloučení: 169 trestných minut (72 menších trestů, jeden vyšší trest, jeden osobní trest do konce utkání)
nejvyšší vítězství: Plzeň – Most 10:3
nejvyšší porážka: Plzeň – Kert Park 0:4
brankáři: Petr Kráčina – 319 odchytaných minut, průměr 2,29 branky na zápas, 88,89% úspěšnost zásahů, Jiří Návara – 328 odchytaných minut, průměr 2,86 branky na zápas, 88,10% úspěšnost zásahů
nejproduktivnější hráči: Ondřej Kejř – 16 bodů (5+11, 14 zápasů), Jiří Benedikt – 13 bodů (7+6, 12 zápasů), Martin Kunzmann – 12 bodů (5+7, 14 zápasů)

Trenér Josef Kadaně: Zlepšili jsme přesilovky, částečně i produktivitu

Máte za sebou podzimní část, jaké je Vaše hodnocení první fáze sezóny?
Rozpačité. Zjednodušeně, zápasy s týmy z dolní části tabulky jsme bez zaváhání zvládli. S těmi okolo nás ale ne. Příčin bylo několik. Mezi těmi neobvyklými je třeba to, že takové množství divných obdržených gólů jsem snad nikdy ještě nezažil. Ano, jsme druzí, tabulka však díky tomu, že máme o zápas více, zkresluje. K výsledkové spokojenosti chybí dost bodů. Měli jsme vyhrát dobře rozehrané zápasy v Ústí a doma s Hradcem. S Elbou jsme měli vyhrát za tři body i doma, stejně tak porazit alespoň jednoho z dvojice Kert Park a Pardubice. To je celkem 7 bodů. S 35 body bych spokojený byl. Ale třeba by nás to před jarem ukolébalo.

Co bylo silnou stránkou týmu? Kde jste naopak zaostávali?
Zlepšili jsme přesilovky, částečně i produktivitu. Alespoň podle statistik tomu tak je. Nedostatkem je defenzivní hra. V té jsme se za mého posledního působení u mužstva (2013 – 2016) postupně vypracovali na hodně vysokou úroveň. Na podzim tomu ale tak nebylo. Je to trochu nepochopitelné, protože více než polovina hráčů tehdy hrála a způsob hry by měli poměrně dobře znát. Branek jsme ostatně dostávali méně i na jaře.

V čem se vaši svěřenci nejvíce zlepšili od úvodu sezóny?
Naše výkony neměly vzestupnou tendenci. Drželi jsme plus mínus stejnou laťku po celý podzim. Individuálně? Řada hráčů navázala na postupné zlepšené výkony z jarní části. Nikdo dlouhodobě herně na podzim nevyčníval.

Máte-li vybrat nejvíce a nejméně povedený zápas podzimu, které dva by to byly?
Nelze říct, že by nám nějaký zápas jednoznačně vyšel a naproti tomu, že jsme jakýkoli zápas odehráli vyloženě špatně. Převládá pocit, že ten tým jakoby se nemohl odbrzdit a vyletět nahoru. Ale je pravdou, že naši konkurenti před sezonou spíše posilovali, takže je možné, že ten pocit je jen klam.

Kdy týmu začíná zimní příprava? Můžete prozradit, na co se zaměříte?
Začínáme podobně jako minulou sezonu. V polovině ledna, tentokráte na den přesně (15.1.). Hned dva dny na to odjíždíme na tři dny do Rybníka v Českém lese. Tam bude prostor na kolektivní hry formou soutěží, budování týmu a také probrat spolu důležité věci před jarní částí. Já osobně tu minulou akci považuji za klíčovou pro pozdější celkové dosažené třetí místo.

Příprava bude velmi podobná té letní. Málo tréninků vyloženě kondičních - hráči se v tomto mají a předpokládáme, že budou připravovat samostatně. Budeme společně pracovat na hřišti. Přestávka je relativně dlouhá, ale těch tréninků zase tolik není. Věci, které potřebujeme zlepšit, potřebujeme dostat pod kůži. To se na dvou, třech trénincích těžko povede. K herní praxi nám pomůže velmi kvalitní turnaj (Pilsen Challenge), který pořádáme v půlce února. Hrát budeme také ještě s Kert Parkem Praha.

S jakými cíli půjdete do jarní části?
Zlepšit celou řadu činností – týmových i individuálních, vyladit formu tak, abychom začali zápasy vyhrávat ve větší míře než na podzim. A tím pádem hrát na jaře dlouho, hodně dlouho.

U týmu působíte druhým rokem. Jaké jsou zatím podle Vás největší rozdíly oproti loňské sezóně?
Loni jsem tým vedl jako hlavní trenér až od závěru základní části. Takže nelze úplně říct, že jde o druhou sezonu. Naproti tomu u Áčka působím s přestávkami už počtvrté. Snažil jsem se už v létě poskládat tým včetně kolegů, který může mít odpovídající ambice. Na porovnání s minulou sezonou počkejme i na nadcházející jaro. Zatím jsme potencionál, který si myslíme, že máme, příliš nenaplnili.