Podzim klubových kategorií - junioři

Juniorský podzim se poměrně lišil od předchozích sezón, kdy se mečouni nacházeli na čele tabulky. Po obměně kádru jsou svěřenci Tomáše Semery na šesté příčce. Trenér, který zároveň vede reprezentační osmnáctku ale věří ve zlepšení. Jeho tým se zlepšoval zápas od zápasu a progres vyvrcholil posledním zápasem podzimní části.

Statistické ohlédnutí

postavení v tabulce (zápasy / body): 6. místo (15 z. / 24b.)
sousedé v tabulce: 5. Pardubice – 26 bodů, 7. Kladno – 22 bodů
zápasová bilance: 8 vítězství, 7 porážek
skóre: 53:38
vyloučení: 169 trestných minut (67 menších trestů, jeden osobní desetiminutový trest, jeden trest do konce utkání)
nejvyšší vítězství: Plzeň - Dobřany 9:0
nejvyšší porážka: Plzeň - Hostivař 1:6
brankáři: Libor Kojzar – 368 odchytaných minut, průměr 2,57 branky na zápas, 90,79% úspěšnost zákroků, Jakub Günther – 195 odchytaných minut, 2,31 branky na zápas, 85,92% úspěšnost zákroků, František Rovaš – 22 minut odchytaných minut.
nejproduktivnější hráči: Tomáš Chramosta (7+9, 13 zápasů), Tomáš Hýbl (7+6, 12 zápasů), Roman Poláček (6+7, 13 zápasů)

Trenér Tomáš Semera: Věřím, že výkony v jarní části půjdou nahoru

Máte za sebou podzimní část, jaké je vaše hodnocení první fáze sezóny?
Pro podzimní část sezóny asi nebudu mít zrovna slova chvály. Po předešlých dvou ročnících jsme dle mého za očekáváním. Je pravda, že jsme neměli zrovna jednoduchý los (až do listopadu jen jeden zápas doma), odešli tahouni posledních ročníků a bohužel mladí zatím také nepotvrdili svůj potenciál. V těžkých zápasech nás srážela hlava a dost často individuální chyby, za které jsme byli trestáni. Je před námi spousta práce, ale věřím, že výkony v jarní části půjdou nahoru.

Co bylo silnou stránkou týmu? Kde jste naopak zaostávali?
Těch silných stránek na podzim moc nebylo. Snad jen vůle, se po každé facce, kterou jsme dostali, zase zvednout, tvrdě makat a zlepšovat se. Letos jsem lehce obměnil model letní přípravy a myslím, že někteří hráči nebyli na začátku podzimní části úplně dobře fyzicky připraveni. Takže to beru na sebe. To se ale v zimní přípravě změní (úsměv). Dále nás trápila koncovka.

V čem se vaši svěřenci nejvíce zlepšili od úvodu sezóny?
Zlepšení vidím ve spoustě věcech. Dle mého jsme šli každý zápas, sice po malých krůčkách, herně nahoru.

Máte-li vybrat nejvíce a nejméně povedený zápas podzimu, které dva by to byly?
Myslím, že nejlepší zápas byl ten poslední s Ústí nad Labem, kdy všichni hráči hráli jako jeden. Podali jsme výborný týmový výkon a kluci hráli téměř dle našich představ. A ten nejméně povedený? Všechny, které jsme na podzim prohráli.

Kdy týmu začíná zimní příprava? Můžete prozradit, na co se zaměříte?
Příprava začne 7.ledna. Budeme se zaměřovat na všem, v čem jsme na podzim zaostávali.

S jakými cíli půjdete do jarní části?
Připravit se co nejlépe na play-off. Třeba bude lepší, že nebudeme v roli favorita. Já mám ale cíle vždy nejvyšší a chtěl bych, aby to zase cinklo.

U plzeňských juniorů (dříve staršího dorostu) působíte již pátou sezónu. Jak se za tuto dobu proměnila nejstarší mládežnická kategorie?
Děkuji za připomenutí, že jsem o pět let starší, než když jsem juniorku přebíral (smích). Mládež se všeobecně mění. Všichni dnes věnují více času trávením na telefonu (na tom jsou závisláci) nebo hraním PC her. Přijde mi, že někdy spolu neumí komunikovat. A to i na hřišti. Nemají to, co jsme měli my. Když jsme přišli ze školy, hodili tašku do kouta a šli za barák mrskat jakýkoli sport. Tam jsme taky získávali touhu vyhrávat. Ale to je ta doba. Také jsou na tom mnohem hůře, co se týče pohybových dovedností, sportovní všestrannosti a herního myšlení. Ale to není asi jen u nás v klubu, to je dle mého názoru napříč republikou ve všech sportovních klubech.