Juniorské reprezentace svolávají kempy. V Plzni se sejde výběr U14

Po konci většiny svazových soutěží se svými akcemi přicházejí juniorské reprezentace. O nadcházejícím víkendu se sejdou všechna reprezentační družstva od čtrnáctky po dvacítku. Nejstarší výběry se vydají do slovenské Žiliny, ten nejmladší naopak využije přístřeší haly na Košutce.

Týmy U20 a U18 změří síly se slovenskými vrstevníky

Harmonogram přípravy výběrů U20 a U18 před blížícím se MS ve Švýcarsku se nyní sjednotil a čeští zástupci se vydají do Žiliny. V místní aréně sehrají po dvou duelech se svými slovenskými vrstevníky. Nejedná se o premiéru, dvacítka vyrazila do Žiliny již před dvěma lety a oba duely vyhrála. Nyní se na Slovensko vydává i reprezentační osmnáctka, vedená Tomášem Semerou. Bývalý brankář plzeňského A-týmu a současný trenér juniorů do nominace zařadil dva mečouny - Jana Miksana a Luďka Pavlíka. Oba dva již mají s řadou reprezentačních kempů zkušenosti.

V kategorii U20 bude plzeňský klub zastupovat obránce Tomáš Chramosta, který se do reprezentace vrací po pauze. Všechny čtyři zápasy se odehrají v sobotu 7. prosince. Reprezentace U18 bude hrát v časech 9:00 a 13:00, dvacítka pak od 11:00 a od 15:00. Všechny zápasy má přenášet server TVcom.cz.

Reprezentační šestnáctka se sejde v Dobřanech

Zatímco starší výběry se do slovenské Žiliny vydávají nyní, šestnáctka se zde představí za půl roku, jelikož Žilina bude dějištěm dalšího Světového poháru. Trenéři, mezi nimiž je i Michal Edl, nominovali do Dobřan 35 hokejbalistů, mezi nimiž se dostalo na čtveřici plzeňských dorostenců. O lepší vyhlídky na konečnou nominaci budou od 6. do 8. prosince bojovat Dan Král, Tomáš Krejčí, Lukáš Kopal a Michal Matoušek.

V hale budou hráči U14, juniorky U16 a brankáři

Jako každý prosinec budou reprezentační týmy využívat i plzeňskou hokejbalovou halu. V sobotu 7. prosince budou na Košutce pořádat svůj přípravný kemp juniorky U16, o den později je vystřídají talentovaní hokejbalisté do 14 let. Nominaci od trenéra Martina Komárka obdrželi Jáchym Dobrý, Jakub Kučera, Jan Meiner, Pavel Novák, Adam Obr, Matyáš Procházka a brankář Vojtěch Šebek.

Během obou dnů se dostane také na brankáře. V Plzni se totiž koná specializovaný brankářský kemp pod vedením Ondřeje Almašiho, kterému by k ruce měl být Tomáš Cholínský, který s gólmany pracuje v plzeňském klubu. Kempu se zúčastní i brankář starších žáků Ondřej Kočka.