Cílem je mít po podzimu devětadvacet bodů, nezastírá Stanislav Valenta

Proti Dobřanům Stanislav Valenta otevřel brankový účet a k tomu přidal asistenci na vítězný gól. Se silovým útočníkem měla soupeřova obrana plné ruce práce. Plzeňská desítka si na podzim připsala deset bodů za šest gólů a čtyři nahrávky. Po posledních duelech Valenta vyhrál i anketu serveru Hokejbal.cz o hráče víkendu.

Máte za sebou další extraligový zápas, v sobotu jste porazili Dobřany. Jak bys zápas zhodnotil?
Hráli jsme dobře. I když Dobřany srovnali ve třetí třetině, nijak nás to nepoložilo a rychle jsme zase vedli. Hlavně jsme hráli naši hru a o soupeře jsme se příliš nestarali. Je jedno, jestli hrajeme proti Dobřanům, Kertu, Pardubicím…chceme se soustředit na sebe, na naši hru, a to se nám dařilo.

Zmínil jsi rychlou odpověď Michala Průchy na vyrovnávací branku. Ty jsi mu posílal míček zpoza branky. Bylo to na jeho zavolání, nebo jak situace vyplynula?
Koukli jsme na sebe. Průchič měl okolo sebe víc místa, tak jsem mu nahrál a jsem rád, že z té situace padl gól. Bylo to po vyhrané buly, Guláš (Ondřej Kejř) tam také odvedl kus práce, ale už si to tak podrobně nevybavuji.

Celkově je spojení Valenta-Průcha-Kejř poměrně produktivní. V tomhle složení jste se postarali o vyrovnání v Letohradu, později o rozhodující gól. V Sudoměřicích mezi vámi hrál Ondřej Benedikt, tam jsi vstřelil dva góly. Kde bys viděl příčiny této fungující spolupráce?
Známe se dlouho. Už je mezi námi pěkná chemie (smích). Víme, co od sebe čekat. Všichni máme téměř sto kilo, takže víme, jak se pohybujeme, a kam si ti druzí mohou naběhnout.

V sobotu jsi vstřelil šestou branku na podzim, čímž si dorovnal svůj výsledek z podzimu loňské sezóny. Navrch máš čtyři asistence, loni nebyla na tvém kontě v tuto dobu žádná. Cítíš se v lepší formě?
To ne, myslím, že za ten rok se toho moc nezměnilo, cítím se pořád stejně.

Zatím máte po třinácti duelech 26 bodů. Panuje v týmu spokojenost s dosavadními výkony?
V týmu je dobrá nálada, vyhráli jsme čtvrtý zápas v řadě. A spokojenost? Naším cílem je mít po podzimu 29 bodů, potom bude panovat spokojenost.

Podzimní část uzavřete v sobotu proti ústecké Elbě od 16 hodin. Na co bys pozval fanoušky?
Určitě uvidí kvalitní hokejbal a my uděláme vše, co budeme moci, abychom vyhráli. Budu rád, když opět dorazí v takovém počtu, jako na poslední zápas. Přeci jen se pak uvidíme až na jaře…