Nebude to nic lehkého, tuší před západočeským derby Jakub Vobruba

Druhé domácí utkání v řadě mečouni zvládli, nyní v domácím prostředí před pauzou odehrají ještě dvě. Nejprve do plzeňské haly zavítají nedaleké Dobřany. A i o tomto soupeři přišla řeč v rozhovoru s Jakubem Vobrubou, jenž se v posledním zápase blýskl třemi body a řadí se mezi šestku nejproduktivnějších hráčů Plzně.

O víkendu jste na domácím hřišti porazili Most 10:3. Jak se za vysokou výhrou ohlížíte?
Jsem rád, že se nám zápas povedl a dali jsme hodně gólů. Celý zápas jsme byli lepší a diktovali tempo hry.

Co bylo podle Vás rozhodujícím momentem, kde se zápas lámal?
Druhá polovina první třetiny, když jsme odskočili na rozdíl tří gólů a po nástupu do druhé třetiny naše další dva slepené góly.

Do druhé patnáctiminutovky jste nastupovali s dvoubrankovým náskokem, do třetí dokonce se čtyřbrankovým. Jak se týmu za takového vedení hraje?
Je to příjemné, ale hlavně bylo dobře, že nás to neuspokojilo a chtěli jsme dávat další góly.

Vy jste si z utkání odnesl tři body, jednu branku jste vsítil a na další dvě jste nahrál. Jak jste byl se svým výkonem spokojený?
Za gól jsem rád, ale mohlo by to být příště lepší.

V podzimní části se Vám daří. Už jste posbíral skoro dvojnásobek bodů, co za celou loňskou základní část. Jak zatím hodnotíte svou druhou sezónu v A-týmu?
Cítím se určitě líp než loni, ale těch bodů jsem měl mít ještě víc. Šance na to rozhodně byly.

Počty gólů ve vašich domácích duelech jsou docela zajímavé. Dvakrát jste neskórovali, dvakrát jste byli přesní pětkrát, nyní desetkrát. Přitom i v těch zápasech, kdy jste se neprosadili, jste na soupeře vyslali dost střel. Čím to tedy může být, že jsou ta čísla poměrně odlišná?
Ty dva zápasy bez gólu nebyly z naší strany herně špatné, ale s přibývajícím časem a nepříznivým stavem pro nás jsme byli nervózní a pod tlakem, že musíme dát góly a soupeř pak jednoduše skóroval z našich mezer v obraně. V dalších zápasech už produktivita byla výrazně lepší.

V sobotu sehrajete západočeské derby. Do Plzně přijedou Dobřany, které se pohybují ve spodní části tabulky. Co od tohoto duelu očekáváte?
Nebude to nic lehkého, protože oni se budou chtít vytáhnout, ale věřím, že utkání zvládneme!

Jak jsem již zmínila, bude se jednat o derby. Vnímáte utkání s hráči z Dobřan jinak než s jinými soupeři?
Tak trochu specifický zápas to bude, ale nikdo z nás to neřeší víc než ostatní zápasy.