Hodnocení víkendu: Tři týmy si zastřílely, mladší žáci otočili v Třemošné

Uplynulý víkend kromě sametových vzpomínek přinesl také tři vysoké výhry plzeňských družstev. Vše načali starší žáci vítězstvím 9:3. Muži tento výsledek ještě o gól vylepšili. Pomyslný souboj pak vyhráli dorostenci, kteří slavili hned čtrnáctkrát. Mladší žáci se naopak radovali z těsného vítězství. Jediným poraženým zůstal tým juniorů.

A-tým

Severočeši dokázali eliminovat aktivitu Plzně do deváté minuty. Poté se v krátkém sledu za sebou prosadili Valenta, Kejř a Tomáš Ulč a mečouni měli třígólový polštář. Most nicméně vstřelil snižující branku v poslední minutě první části. Počet branek se ve druhé části zdvojnásobil na obou stranách. Hosté po páté inkasované brance sáhli ke střídání gólmanů. Ani střídající Celner ale nezastavil plzeňský příval a ve 44. minutě se Kunzmann radoval již z desáté plzeňské branky. Mostečtí se v zápase prosadili třikrát, pokaždé z přesilové hry.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Od úvodu bylo vidět, že je tým odhodlaný nepřipustit žádnou bodovou ztrátu. Tím, že jsme dali v první třetině tři branky a soupeř disponoval menším počtem hráčů, byl další průběh celkem očekávatelný. Nás trenéry těší, že tým neslevil ze střelecké chuti ani v poslední třetině. Odměnou bylo završení vstřelených gólů na celkových deset.

Sobota 16. listopadu: HBC Plzeň – HBC Most 10:3 (3:1, 3:1, 4:1)

Podrobnosti o utkání

Junioři

Plzeňany proti Hostivaři poslal do vedení v páté minutě Roman Poláček. Hostivař ale zvládla utkání zvrátit ještě v úvodní části. Ránou do vazu byl inkasovaný gól hned po nástupu do druhé části. Zápas pak rozhodly přesilové hry, ve kterých Pražané nastříleli čtyři branky a celkově si došli pro vítězství 6:1. Mečouni svého soka sice přestříleli, gólovými šancemi ale pohrdli či je zastavila branková konstrukce, popřípadě brankář.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Přesto, že výsledek utkání vypadá jednoznačně, dle mého názoru jsme odehráli jedno z těch lepších utkání podzimu. V první a druhé třetině jsme měli spoustu brankových příležitostí, které jsme však špatně vyřešili, skončili na tyčce nebo chytil brankář. Soupeř doplněný o zkušené hráče nás v proměňování šancí a především přesilovek vyučoval. Přesto si myslím, že pokud budeme nadále podávat podobné výkony, je na čem stavět.

Sobota 16. listopadu: HBC Plzeň – HBC Hostivař 1:6 (1:2, 0:2, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Dorost

V utkání proti pražským Rebelům byli Plzeňané jasným favoritem. Soupeř zatím v soutěži nezískal žádný bod, kdežto mečouni se pohybují ve vyšších patrech. Po první třetině šly ale týmy do kabin za stavu, kdy Západočeši vedli pouze o jednu branku. Ve zbytku zápasu si svěřenci trenéra Michala Edla s chutí zastříleli a sedmigólovou třetí třetinou uzavřeli skóre a vyhráli 14:3. Hattrick zaznamenali Marek Štrunc a Stanislav Smeták

Komentář trenéra Michala Edla: Zápas nám otevřel oči a ukázal, že v některých věcech máme rezervy. Naopak kluci v několika případech ukázali pěkné akce. Soupeře chválím, v první třetině nám byl vyrovnaným partnerem.

Neděle 17. listopadu: SK Rebel Praha – HBC Plzeň 3:14 (2:3, 1:4, 0:7)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Domácí duel proti Stříbru načali Plzeňané dvěma vstřelenými góly v páté minutě. Buldoci sice snížili, Plzeň si ale brzy vzala vícebrankové vedení zpět. Do konce třetiny se dvakrát prosadil Pavlíček, který už ve 12. minutě zkompletoval hattrick. Mečounům se v zápase dařilo kombinovat a pozitivním rysem byla i absence zbytečných faulů, které tým trápily na začátku sezóny. Ve zbývajícím čase si mečouni s chutí zastříleli a zvítězili 9:3.

Komentář trenéra Daniela Krále: Poslední dva zápasy byly dost podobné, dokázali jsme hodně tvořit. Přenesli jsme si z minulého zápasu to, co nám fungovalo. Zlepšuje se celkově spolupráce jednotlivých útoků. Takovéhle zápasy nás posouvají dopředu, protože se dokáží prosadit všichni hráči. Ocenil jsem, že jsme tentokrát nevyprodukovali žádný zbytečný faul.

Sobota 16. listopadu: HBC Plzeň – HC Buldoci Stříbro 9:3 (4:1, 2:1, 3:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

V Třemošné začali hokejbalisté Plzně aktivní hrou. Z ní ale nepramenila žádná branka a mečouni se postupně ze hry vytráceli. Po bezgólové první třetině šel do vedení domácí Tatran. Ve třetím dějství ale Plzeňané otočili. Výkon se rapidně zvedl a výsledkem byl nejprve vyrovnávací gól a pak dva zásahy v 29. minutě. Třemošná v závěru snížila na rozdíl jediného gólu, mladí Plzeňané ale dělbu bodů nedopustili. Dva góly vstřelil Daniel Mach, při čemž ten druhý se ukázal jako vítězný.

Komentář trenéra Michala Samce: Zápasy v Třemošné bývají vždycky těžké, což se potvrdilo i nyní. Do zápasu jsme vstoupili aktivně, nedokázali jsme si ovšem vytvořit mnoho příležitostí a naopak jsme postupně pustili do utkání soupeře. Náš výkon šel dolů, byli jsme nedůrazní a nepřesvědčiví. K naší hře jsme se dostali pouze v první polovině třetí třetiny, kdy kluci zabrali a strhli jsme zápas na svou stranu. Chtěl bych kluky pochválit za nasazení ve finální fázi zápasu, musíme si ale uvědomit, že v podobném duchu je třeba hrát po celou utkání.

Sobota 16. listopadu: HBC Plzeň 2:3 (0:0, 1:0, 1:3)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 23. listopadu
  • A-tým: Plzeň – Dobřany (17:00)
  • Junioři: Plzeň – Dobřany (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň – České Budějovice (11:00)
  • Mladší žáci: Blatná – Plzeň (13:00)

Neděle – 24. listopadu
  • Dorost: Plzeň – Blatná (14:00)