Mečouni si doma poradili s Mostem a vítězí již potřetí v řadě

Na úvod druhé poloviny základní části se A-tým utkal s Mostem. Mečouni Severočechy výrazně přestříleli a již v první třetině šli do tříbrankového vedení, které postupně navyšovali. Hosté v každé třetině jedním gólem vždy jen snížili. Na výhře domácích se podepsalo svými góly osm hráčů. Kejř s Kunzmannem se radovali dvakrát.

V úvodu utkání si Most zahrál přesilovou hru, ale žádnou vážnější příležitost si v ní nevypracoval. O chvíli později se vrátka na trestnou otevírala znovu, a to postupně na obou stranách. Většího místa na hřišti využil Stanislav Valenta, který od modré poprvé překonal Svobodu. Neuběhly ani dvě minuty a mezi tři tyče z levé strany zamířil také Ondřej Kejř. V čase 12:06 mohli plzeňští fanoušky slavit znovu, když Tomáš Ulč od modré čáry propálil vše, co mu stálo v cestě. Již ale za čtyřicet dva vteřin se skóre opět měnilo, tentokrát se vlnila síť v druhé brance. Aleš Popluhár v početní výhodě obdržel balonek do prostoru mezi kruhy, odkud ho dopravil za záda Kráčiny.

Mečouni svůj dvoubrankový náskok hned na začátku druhé části dvěma přesnými trefami ještě navýšili. Napřed se v přesilovce z mezikruží prosadil Lukáš Hanuš, následně jen za dvacet devět vteřin z předbrankového prostoru uklidil míček za brankovou čáru Ondřej Kejř. Hosté ve dvacáté minutě vystřídali gólmany, do brány se místo Svobody postavil Celner. Ve stejném čase dostali Mostečtí k dispozici další početní výhodu, kterou využil Tomáš Chyba, když se ujala jeho rána z pravé strany.

Za chvíli mohl Chyba snížit znovu, ale Kráčina mu to výborným zákrokem neumožnil. Naopak udeřilo na druhém konci hřiště. Adam Roušal se zmocnil balonku před brankou, odkud ho dorazil za bezmocného Celnera. Plzeňští hokejbalisté byli i nadále aktivnějším týmem. Celnera prověřili Švarc a z vrcholu kruhu v závěru třetiny Majer, ale ve druhé části už se stav nezměnil.

Na začátku poslední patnáctiminutovky měli hosté nabídnutou přesilovou hru, ovšem tentokrát zůstala nevyužita. Zato rány létaly do branky na druhé straně. Hráči ze severu Čech si nepohlídali Martina Kunzmanna, jehož tvrdý pokus z mezikruží zastavila až síť. Poté mohli domácí ještě více odskočit v přesilovce. Tu sice nevyužili, ale krátce po jejím konci se nemýlil Jiří Benedikt.

Za malý okamžik bylo potrestáno vyloučení Plzně. Marek Chytrý napřed se střelou čekal, nakonec se k ní na modré odhodlal a byl přesný. Přestože mečouni vedli 8:3, v šancích se ocitali dál i v závěru posledního dějství. Do střeleckých statistik se také zapsal Jakub Vobruba, jenž se naposledy trefil právě v utkání s Mostem v severních Čechách. Účet zápasu pak uzavřel Martin Kunzmann, který po přihrávce od Vobruby upravil již desátým gólem na konečných 10:3.