A-tým čeká v sobotu výjezd do Kladna. O den později se představí v Sudoměřicích

Hned šest bodů pro extraligový A-tým bude v osudí o následujícím víkendu. V sobotu se představí na půdě vedoucího týmu extraligového pelotonu, kdy mečouni vyzvou kladenský Alpiq. O den později odehrají zápas v Sudoměřicích. Představí se rovněž mládežnici. Doma nastoupí dorost.

HBC Alpiq Kladno – HBC Plzeň, sobota 2. listopadu od 11:00

Po týdenní odmlce se mečouni opět představí v extraligovém zápase. Část týmu nastoupí k zápasu po čtrnácti dnech, část pouze po týdnu. Dvě formace totiž absolvovaly duel proti reprezentační osmnáctce, kterou na jejím kempu v Plzni vyzval namixovaný tým mužů a juniorů. To Kladenští měli i o svátečním prodlouženém víkendu na programu extraligové klání. Alpiq se představil v Mostě, kde díky dvěma využitým přesilovkám zvítězil 2:0.

Tato výhra posunula kladenskou družinu na čelo tabulky. Za devět utkání nasbírali Středočeši jedenadvacet bodů a před sobotními duely si drží dvoubodový náskok na ústeckou Elbu, která má shodně odehraných devět duelů. Plzeňané se zatím nachází ve vyrovnaném středu tabulky spolu s týmy z východu Čech a z osmi duelů má celkem 15 bodů. Mečouni naposledy podlehli Kert Parku na domácí ploše 0:4 a protrápili se druhým bezgólovým zápasem v sezóně. Stejný problém dal Plzni stopku v loňském semifinále, právě proti Kladnu. V bojovných duelech našli mečouni na Jirotku recept jen jednou a do finále šel Alpiq. V základní části se Plzni přesto v Kladně podařilo zvítězit. Podzimní zápas skvěle odchytal Jiří Návara, který byl hlavním strůjcem plzeňského vítězství 2:1 po samostatných stříleních.

Mečouni dosud letos překonali soupeřova gólmana šestadvacetkrát. Více než třetina vstřelených branek šla přes hůl Jiřího Benedikta, který má na kontě deset bodů (6+4). Na kladenské straně si hned šest hokejbalistů drží průměr jednoho a více kanadských bodů na zápas. Týmové produktivitě před vzájemným zápasem vládne Dominik Barnošák s jedenácti body (6+5).

Zajímavou posilu přivedlo Kladno do brankoviště. Ostříleného Jana Jirotku, který si i letos drží úspěšnost zákroků nad 92%, doplnil jihočeský mladík Vít Čapek, který má doma zlatou medaili z juniorského šampionátu. Čapek zatím rovněž odvádí dobré výkony. Na plzeňské straně nepřekvapí nasazení jednoho z vyrovnané dvojice Kráčina – Návara, která má letos sice o něco horší čísla, než v loňské sezóně, plzeňskému týmu je ale nadále velkou oporou.

Utkání můžete sledovat v textovém online přenosu zde.

SK Sudoměřice – HBC Plzeň, neděle 3. listopadu od 11:00

V neděli se mečouni utkají s dalekými Sudoměřicemi, které již jediné z celé extraligy mají asfaltové hřiště. Minulou sezónu si Plzeňané odvezli z jihu Moravy jen bod, když soupeři po samostatných stříleních podlehli 1:2. V odvetě v západočeské metropoli se pak plzeňští hokejbalisté radovali po výhře 4:1 z plného bodového zisku.

Sudoměřice se momentálně v tabulce nacházejí s deseti body na osmém místě, stejný počet bodů zatím posbíral také sedmý Kert Park, jenž má ale odehráno o utkání více. Sudoměřičtí hráči vstoupili do sezóny prohrou v Kladně, další týden si už spravili chuť a doma nejprve v sobotu zvítězili nad Hradcem Králové, o den později brali výhru i proti pražskému Kovu. Poté padli s ústeckou Elbou v prodloužení a v pátém souboji porazili jen o gól Most. Poslední duel odehráli Jihomoravané před čtyřmi týdny v Dobřanech. Střetnutí měli skvěle rozehrané, po úvodních patnácti minutách vedli 4:0. Tento náskok však udržet nedokázali a po velké bitvě nakonec prohráli 6:7.

Nejproduktivnějším hráčem sudoměřického týmu je Jan Kaluža, který v šesti utkáních zaznamenal deset kanadských bodů za čtyři góly a šest asistencí. Těsně za ním je devítibodový Jakub Štefek (3+6) a sedm bodů má na svém kontě Denis Černek (3+4), jenž na jih Moravy zavítal ze slovenské Skalice, posledního šampióna Slovenska, stejně jako dvojnásobný nejlepší střelec Richard Válek. Oba hráči již také oblékali reprezentační dresy. Po osmi letech ohlásil návrat do Sudoměřic i Ondrej Ivánek a po skoro roční pouze kvůli zranění se k mužstvu znovu připojil Dominik Tóth. Kádr ještě rozšířili Jonáš Grufík a Patrik Král, kteří přišli na hostování z Opavy.

A to stále není vše. Nejnovější posilou se stal Erik Muráň, jehož příchod byl ohlášen teprve tento týden. Muráň je kapitánem juniorů hokejového klubu MHKM Skalica, v minulosti nastupoval za HK Nitru a působil v mládežnických reprezentacích Slovenska. Letos stihl odehrát pět zápasů v 1. slovenské lize za HK Skalica. Naopak tým před sezónou přišel o svého nejproduktivnějšího hráče posledních dvou ročníku – Matěje Fraňa. Mistr světa z roku 2018 s reprezentací hráčů do dvaceti let a účastník Mistrovství světa v Košicích zamířil do švýcarského celku Phoenix Hägendorf.

Utkání můžete sledovat v textovém online přenosu zde.

Program víkendu

Sobota – 2. listopadu
  • A-tým: Kladno-Plzeň (11:00)
  • Junioři: Kladno-Plzeň (14:00)

Neděle – 3. listopadu
  • A-tým: Sudoměřice-Plzeň (11:00)
  • Dorost: Plzeň-Suchdol n. L. (14:00)
  • Mladší žáci: Dobřany-Plzeň (11:00)