Hodnocení víkendu: A-tým bez gólu, žáci měli problémy s nedisciplinovaností

Před volným víkendem šla do akce všechna družstva vyjma juniorů. A-tým doma nedokázal překonat brankáře Kertu Petra Mikla, dorostenci v Ústí nad Labem rovněž mohli žehrat na koncovku. Nejvyrovnanější zápas odehráli starší žáci, kteří si zkazili dobrý nástup velkým množstvím faulů. Dva duely sehráli mladší žáci.

A-tým

V úvodu utkání domácí přežili dvakrát hru v oslabení. Další důležitý moment přišel v 11. minutě, kdy po faulu na Valentu bylo odpískáno trestné střílení. Jiří Benedikt ale svoji střelu otřel o břevno. Pražané šli na začátku druhé části do vedení při přesilové hře. Plzeňané si dokázali vytvořit šance na vyrovnání, sami ovšem inkasovali. Mikl v brance Kertu zavřel svoji klec až do závěrečné sirény a hosté naopak utkání rozhodli dalšími dvěma zásahy ve třetí třetině. Závěr okořenila ještě bitka, kdy se proti sobě postavili Kejř s Dejnekou.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Škoda, že jsme promrhali dobré gólové příležitosti jak v první, tak i ve druhé třetině. Klíčový byl asi gól na 0:2, ve třetí třetině už naší hře chyběla větší jiskra a nápaditost. Není příjemné prohrát dva ze tří domácích zápasů, na druhou stranu, výkony v těchto zápasech byly lepší než konečné výsledky. I proto není důvod k nějaké panice.

Sobota 19. října: HBC Plzeň – HC Kert Park Praha 0:4 (0:0, 0:2, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Dorost

Utkání dorostenců na půdě ústecké Elby přineslo souboj dvou vyrovnaných týmů a podle toho vypadala i hra v první třetině. Na branku se čekalo do 27. minuty. Předtím si oba týmy vyzkoušel přesilové hry. Na milimetrový zásah domácích zaregoval za 55 sekund po krásné kombinaci Banýr. Mečouni pak mohli skóre otočit, všechny jejich šance z předbrankového prostoru ale pochytal brankář Tůma. Pohledný duel přesto měl svého vítěze po základní hrací době. V 41. minutě využili domácí v posledních okamžicích přesilovku, na což už byli hosté krátcí.

Komentář trenéra Michala Edla: Zápas by krásný se špatným koncem pro nás. Myslím, že po zápase na Kladně to byl další zápas, který hráče posouvá. Body nás stála špatná koncovka. Asi u žádného týmu, co jsem trénoval, jsme si nevytvořili tolik gólovek z mezikruží, jako v Ústí. Brankář Ústí hodně podržel. Konec zápasu dost vyčítám starším hráčům, protože hru v oslabení musí zvládnout jiným způsobem. Reakcí na tento zápas budou tréninky na malém hřišti na 20. ZŠ, kde je vhodné prostředí k trénování nedostatků, které nás teď trochu potrápili.

Neděle 20. října: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň 2:1 (0:0, 1:1, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

V Prachaticích narazili Plzeňané na silné mužstvo. Mečouni ale prokázali svoji kvalitu a krátce po začátku druhé třetiny vedli již 4:0! Opět se ale projevil neduh mužstva, když na trestnou lavici mířili hosté až příliš často. Horalové se tak dostali zpět do zápasu. Plzeň si ale závěr pohlídala a zvítězila 5:3. Opět se výraznou měrou prosadil Matěj Pavlíček, který překročil hranici 40 bodů po šesti zápasech v sezóně!

Komentář trenéra Daniela Krále: Na jihu Čech jsme se dočkali kvalitního soupeře, přesto jsme krátce po první přestávce šli do čtyřgólového vedení. To jsme téměř ztratili v oslabeních, která přišla po zbytečných útočných faulech. Naše nedisciplinovanost je alarmující, tu musíme řešit především.

Sobota 19. října: HBC Prachatice – HBC Plzeň 3:5 (0:3, 2:1, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

V Suchdole se v sobotu odehrál velice kvalitní duel v kategorii mladších žáků. Mečouni na půdě vedoucího týmu tabulky nezačali vůbec špatně a v šesté minutě šli do vedení. Suchdol poté srovnal, ale vedení Plzni vrátil brzy Mach. Domácím se ve druhé třetině podařilo překonat skvěle chytajícího Hoška hned dvakrát a ve třetí třetině přidali závěrečnou trefu. Jihočechům vítězství zařídila především Krásová, které měla podíl na všech brankách svého týmu.

Komentář trenéra Michala Samce: O víkendu nás čekal náročný dvojzápas, zvláště trip do Suchdola byl podle očekávání velice namáhavý. Soupeř prokázal individuální kvalitu a dokázal nám, proč je lídrem soutěže. Chvílemi, zvláště v první části zápasu jsme tahali za delší konec, bohužel jsme nebyli dostatečně produktivní, abychom soupeře zlomili. Poté nás držel nad vodou skvělými zákroky golman Hošek, i tak se ale soupeř dokázal několikrát prosadit po našich chybách. Prohráli jsme ovšem se vztyčenou hlavou a po dobrém, bojovném a hlavně týmovém výkonu a to je pro mě důležité. Věřím, že na jaře v domácím prostředí soupeři porážku oplatíme.

Sobota 19. října: SK Suchdol nad Lužnicí – HBC Plzeň 4:2 (1:2, 2:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Proti Prachaticím si Plzeňané si od začátku vytvářeli brankové příležitosti. Z převahy rezultovalo dvoubrankové vedení po první třetině. Na něj po přestávce brzy navázali další trefou. Po snižující prachatické brance se ale hra Plzně postupně rozpadala. Mečouni měli veliký problém s nedisciplinovaností a situace vyústila v kontaktní gól Prachatic ve třetí části. Dramatický závěr korunovala nastřelená spojnice za plzeňským brankářem a čtvrtý plzeňský gól prakticky z protiútoku. Prachatice ještě stačily snížit, tři body ale zůstaly v Plzni. O to se zasloužil velkou měrou brankář Tobiáš Sýkora, který v zápase lapil dvě trestná střílení.

Komentář trenéra Michala Samce: V neděli jsme nastoupili v domácím prostředí a úvod proti Prachaticím nám vyšel znamenitě. Soupeře jsme drželi na jeho polovině a naše úsilí vyústilo ve dva góly v podobě šťastného gólu Našince a výstavní střely Nováka. Ve druhé části jsme rychle přidali třetí gól po skvěle zahraném vhazování v útočném pásmu a vypadalo to, že zápas v klidu dotáhneme do vítězného konce. Soupeř ovšem dokázal snížit, zejména vinou naší nedůslednosti a zbytečným faulům. Klid nám vrátil v závěru zápasu dorážkou Obr, ovšem soupeř opět dokázal potrestat naše individuální chyby a zdramatizovat závěr. I přes velký tlak jsme však závěr zápasu zvládli a mohli tak slavit domácí vítězství. Kluky chválím za bojovnost, ovšem naše laxnost a "neobratnost" ve druhé části zápasu pro nás budiž varováním.

Neděle 20. října: HBC Plzeň – HBC Prachatice 4:3 (2:0, 1:1, 1:2)

Podrobnosti o utkání

Přípravka

Přípravka se zúčastnila turnaje v Blovicích. V prvním duelu podlehla Stříbru 5:10. Ve druhém si pak mečouni spravili chuť, když domácí Blovice přestříleli 10:6.

Program příštího víkendu:

  • Bez zápasů