Plzeňané mohou proti pražskému Kovu přidat třetí výhru v řadě

V sedmém kole hokejbalové extraligy budou mečouni hostit pražské Kovo. A-tým tak může na druhý pokus přidat třetí výhru za sebou, což se hráčům v září jen těsně nepovedlo. Plzeňané také budou chtít odčinit nepovedený první domácí duel proti Pardubicím. Doma se představí také junioři a mladší žáci.

HBC Plzeň – TJ Kovo Praha, sobota 12. září od 17:00

V sobotu k večeru sehrají Plzeňané své druhé utkání v sezóně na domácím prostředí. Venku už mají mečouni odehraných pět duelů, ve kterých si nevedli zle, jelikož v nich získali dvanáct bodů. Dva body ztratili v Ústí nad Labem, kde si nechali proklouznout mezi prsty koncovku zápasu, jeden pak v Letohradu, kde ovšem mečouni předvedli stíhací jízdu a otočili nepříznivé skóre. Mezi venkovní duely se pak vklínil domácí zápas proti Pardubicím, kde ovšem Plzeň dojela na žalostnou koncovku a i přes jasnou střeleckou převahu prohrála 0:3.

Sobotní soupeř, pražské Kovo, neměl do minulého víkendu na kontě ani bod. Pražané, stejně jako Plzeň, odehráli uplynulý víkend hned dva duely. Oba odehráli žlutomodří na domácí ploše na Palmovce. V sobotu Kovo prohrálo s Ústím 2:3 po prodloužení, v neděli ovšem deklasovalo Most 7:2 a radovalo se z prvního vítězství. Utkání zlomila již první třetina, když se mostecký brankář inkasoval hned čtyřikrát.

Zatímco Kovo získalo o uplynulém víkendu body čtyři, Plzeň hned pět, jelikož na výhru v Letohradu navázali mečouni tříbodovým vítězstvím v Karviné. Tým trenéra Kadaněho by rád navázal i na loňskou bilanci proti Kovu. Ve dvou duelech totiž proti Pražanům neinkasoval ani jednu branku. Na podzim Plzeň vyhrála 6:0 a ještě sladší byla výhra v jarní části, když výsledek 4:0 zajistil Plzni jistotu třetí příčky po základní části ještě před posledním extraligovým kolem.

Kovo má odehráno již osm duelů, což je o dva až tři více, než většina extraligového pelotonu. Proto nepřekvapí, že má tým z Palmovky zatím nejvíce inkasovaných gólů. Úvodní výsledky Pražanů ale vypadaly poměrně hrozivě 1:7, 1:5, 0:5...zkušené brankářské dvojici Gerlich - Lain tak ve statistikách svítí nelichotivý průměr přes čtyři branky na zápas. V ofenzivě se tým může spolehnout na Tomáše Wintera (3+4), o bod méně má zatím nestárnoucí obránce Jan Nýdl. Produktivitu Plzně zatím ovládá Jiří Benedikt (5+3), který hned tři branky vstřelil v přesilových hrách.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 12. října
  • A-tým: Plzeň – Kovo Praha (17:00)
  • Junioři: Plzeň – Kovo Praha (14:00)
  • Starší žáci: České Budějovice – Plzeň (12:00)

Neděle – 13. října
  • Junioři: Prachatice – Plzeň (11:00)
  • Dorost: Ústí nad Labem – Plzeň (13:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – České Budějovice (11:30)