Hráči více fungují jako tým, těší trenéra přípravek Marka Štrunce

O uplynulém víkendu se hned dvě plzeňské tlupy z kategorie přípravek vydaly směr Blatná. V jihočeském městečku se zúčastnili druhého turnaje v sezóně. Během turnaje došlo na vzájemný zápas obou plzeňských družstev, který byl dle slov plzeňského trenéra Marka Štrunce nejhezčím na turnaji. Štrunce zároveň těší, že hráči fungují více jako tým.

Na ploše haly se plzeňská přípravka schází dvakrát týdně. V pondělí a ve středu v 16:00. Trenéru Marku Štruncovi se pravidelně schází třináct až patnáct dětí z ročníků 2009 a 2010, včetně tří děvčat. A pokud připočítáme i hráče/hráčky kategorie minipřípravek, kteří mají tréninky ve stejný čas, dostaneme se až k počtu 25 mladých hokejbalistů a hokejbalistek! Na ně ovšem není Štrunc sám. Minipřípravce se věnuje Jiří Navrátil, mladé naděje se zlepšují také pod odborným vedením Lukáše Zdrhy a k ruce má Štrunc většinou také dva hráče z A-týmu – Jakuba Vobrubu a Richarda Hurta.

První turnaj přípravky proběhl za slunného počasí 21. září ve Stříbře. Nyní se vydali do Blatné, kde bylo v sobotu již o něco horší počasí, přesto si aktéři turnaj užili. Mečouny zastupovali na blatenském asfaltu dva týmy. Starší tým byl oblečen v zelené variantě dresů, mladší tým, včetně hráčů minipřípravky, pak navlékl variantu bílou. A právě vzájemný zápas trenéra Štrunce velice potěšil. „Byl to nejhezčí zápas na turnaji. Hráči pěkně kombinovali, předvedli celou řadu skvělých situací. Prostě bezvadný zápas. Myslím, že si jej všichni užili, včetně rodičů,“ nechal se slyšet trenér, který loni působil jako asistent u starších žáků.

V porovnání s prvním turnajem se také mladí Plzeňané zlepšili v několika ohledech. Vyjma techniky hole, kterou plzeňští přípravkáři zdokonalují průběžně a pravidelně, těšil trenéra progres ohledně týmového pojetí hry. „Hráči spolu více komunikují a i díky tomu fungují více jako tým. Nenechávají ve štychu brankáře, vracejí sem, není to tak, že všichni jen útočí. Je vidět, že jim jde o výsledek,“ těšilo trenéra, který doufá, že v podobném duchu odehrají jeho svěřenci i další turnaj, který se koná v sobotu 19. října na hřišti v Blovicích.