Kapitán Adam Vágner: Tým máme výborný, jen je zapotřebí, aby si vše sedlo, jak má

Mečouni o uplynutém víkendu sehráli první domácí utkání v novém ročníku. Pardubické Autosklo sice jasně přestříleli, žádný pokus z plzeňské hokejky si ale cestu do Stárkovy klece nenašel. Neprosadil se ani nejproduktivnější obránce a kapitán týmu Adam Vágner, jenž v předchozích třech zápasech zaznamenal už pět kanadských bodů.

Po třech odehraných zápasech na venkovních hřištích jste se v sobotu poprvé v nové sezóně představili před svými fanoušky. Jak moc už jste se těšili do domácího prostředí?
Na domácí prostředí jsme se těšili, přeci jen je lepší hrát na hřišti, které dobře znáte, ale bohužel jsme nenaplnili naše vlastní očekávání vítězného zápasu.

V plzeňské hale jste se utkali s Pardubicemi, bohužel se vám nepodařilo zastavit jejich vítěznou sérii a soupeř si na východ Čech odvezl všechny tři body za výhru 3:0 Jak se za utkáním zpětně ohlížíte?
Z tohoto utkání jsem si odnesl dost smíšené pocity. Z nějakého důvodu jsme nehráli naši hru a celkově ten zápas pro mě měl dost hořkou příchuť.

První gól jste inkasovali v oslabení pouhých osm vteřin před koncem první třetiny. Měla tato branka do šatny velký vliv na vývoj zápasu?
Neměla by mít, ale podle následného herního projevu asi měla.

Autosklu ke třem brankám stačilo pouze jedenáct střel, zatímco vy jste z třiceti pokusů neskórovali ani jednou. Vy sám jste na gólmana Stárka vyslal několik ran. Když se na to teď díváte s odstupem času, šlo něco udělat jinak nebo byl hostující brankář opravdu nepřekonatelný?
Řekl bych, že gólmana jsme z něj udělali jen my našimi střelami. Alespoň většina z těch, co jsme vystřelili, nebyly gólové. Já osobně bych v sobotu netrefil bránu asi ani kdyby byla fotbalová. Takové zápasy občas přijdou, čím víc chcete, tím je to horší. Šlo trefit bránu a ne gólmana.

Co jste si z tohoto duelu odnesli a na čem je dle Vás teď největší potřeba zapracovat?
Musíme zapracovat na herních návycích, něco jsme si k tomu řekli. Je zapotřebí zlepšit komunikaci na hřišti a uklidnit se.

Kde naopak jako kapitán vidíte silnou stránku vašeho týmu, o co se můžete opřít?
Tým máme výborný, jen je zapotřebí, aby si vše sedlo, jak má. Sestava se nám pořád ještě mění z důvodu marodky. Časem se to stabilizuje a bude to OK.

Do sestavy jste se vrátil po roční pauze ve skvělé formě. Jste zatím druhým nejproduktivnějším hráčem týmu, posbíral jste už pět bodů za jeden gól a čtyři asistence. Jak jste spokojen se svou produktivitou?
Svoji produktivitu (tabulkově) nějak neřeším, samozřejmě chci dávat góly nebo na ně nahrávat a o to se snažím vždy při jakékoliv příležitosti. Pro mě jsou ale důležité týmové body a úspěchy, proto jsem se k hokejbalu ještě vrátil.

Nyní vás čeká náročný víkend, opět vyjedete ven a na programu máte hned dvě utkání. Nejprve v sobotu zavítáte do Letohradu, o den později se střetnete s Karvinou. Jaké očekáváte duely?
Očekávám bojovná utkání ve vysokém tempu, navíc po dlouhé cestě autobusem. Doufám, že nám bude přát počasí, přeci jen začíná být větrný a deštivý podzim. Věřím, že přivezeme z východu 6 bodů a dobrý pocit z předvedené hry.