V prvním domácím zápase v sezóně budou Plzeňané čelit Pardubicím

Po dvou týdnech klidu čeká na plzeňský A-tým náročná prověrka. Na Košutku přijede pardubické Autosklo, které se i letos řadí mezi přední týmy soutěže. Předehrávkou duelu bude souboj těchto týmů v juniorské kategorii. Doma se představí rovněž žákovská družstva.

HBC Plzeň – HBC Autosklo H.A.K. Pardubice, sobota 28. září od 17:00

Pardubičtí hokejbalisté v loňské sezóně skončili ve čtvrtfinále play-off, což pochopitelně pro svěřence Jiřího Mašíka bylo málo. Zvlášť po předešlé účasti ve finále extraligy, kde ovšem v pětizápasové bitvě nestačili na suveréna posledních let – pražský Kert Park. Kostra týmu se přes nijak razantně nezměnila. Brankářskou jedničkou je ostřílený David Stárek, obranu diriguje Petr Filip, v útoku zase působí Pavel Kubeš. Všichni tři se zúčastnili červnového MS v Košicích, kde ovšem medaili nevybojovali.

V Košicích byl rovněž Jan Bílý, taktéž reprezentační stálice, se kterým ovšem v Pardubicích nemohou počítat na všechny zápasy. Stejně tak se Zdeňkem Králem, posilou z Letohradu, jenž si plní hokejové povinnosti ve slovenské Tipsport extralize. Posledním reprezentantem z Košic v kádru Pardubic je Josef Česák. Rychlý křídelník s přesnou střelou se ovšem v prvních duelech zranil a turnaj pro něj předčasně skončil.

Prověřená extraligová jména vhodně doplňují pardubičtí mladíci. Z místní líhně je rozhodně koho vybírat, jelikož se Východočeši pravidelně umisťují na medailových pozicích. V letech 2017 a 2018 pardubičtí junioři brali zlaté medaile, při čemž v roce 2018 ve vyrovnané sérii porazili Plzeňany.

Vstup do soutěže zastihl Pardubice v dobré formě. Na svém hřišti porazili jasně Kovo Praha (7:1) a Karvinou (6:1). Cenné vítězství pak přivezli ze hřiště Kert Parku, když úřadující mistry porazili 5:3. Mečouni do sezóny vstoupili vydřenou výhrou v Mostě, jasným vítězstvím v Dobřanech a naposledy hráli v Ústí nad Labem, kde měli zápas dobře rozehraný, ale kvůli ztracené koncovce duelu brali pouze bod.

Tým zatím v úvodu táhnou zkušení hráči. Adam Vágner má zatím statistiku 1+4 a v útoku zatím řádí Jiří Benedikt (4+3). Na straně pardubických vládne Pavel Kubeš (1+7), který si proti Karviné připsal hned pět asistencí! V posledním vzájemném zápase ale svému týmu nepomohl. Pardubické spoluhráče oslabil trestem 5 minut + do konce utkání za faul kolenem. Mečouni v tomto duelu zvítězili 4:2. Zvládnou i sobotní zápas?

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 28. září
  • A-tým: Plzeň – Pardubice (17:00)
  • Junioři: Plzeň – Pardubice (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Třemošná (09:30)

Neděle – 29. září
  • Dorost: Kladno – Plzeň (11:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Jindřichův Hradec (11:00)