Martin Kunzmann před zápasem s Pardubicemi: Chceme se na domácí půdě ukázat

Extraliga mužů má za sebou tři herní víkendy, ve kterých se mečouni představili na hřištích soupeřů. Nyní se už celý tým těší na domácí utkání, které Plzeňané sehrají v sobotu proti Pardubicím. To potvrzuje také Martin Kunzmann. Hbitému útočníkovi se proti Autosklu loni dařilo, ve dvou duelech vstřelil tři branky. Nyní věří, že přidá další.

Martine, po úvodních třech zápasech máte na kontě sedm bodů z venkovních duelů. Jak lze zatím hodnotit vstup do nového ročníku?
Sedm bodů z venkovních zápasů je dobrý základ, mrzí mě, že to není plný počet. Zápas v Ústí měl skončit lépe. Přeci jen je to ale start soutěže, takže těžko hodnotit, jak na tom jsme a musíme jít zápas od zápasu.

Do kabiny se na start sezóny vrátili někteří zkušení hráči, jako například Adam Vágner. Je i v šatně znát jejich vliv?
Určitě je. Zkušení hráči jako Áda nebo Guli (Adam Vágner, Ondřej Kejř) dokáží zápas správně zhodnotit a rozebrat jednotlivé situace, ke kterým si v šatně řeknou svoje. Morálka se s jejich příchodem rozhodně zvedla.

Nyní přivítáte Pardubice před vlastními diváky. Jak se ty osobně těšíš na domácí utkání po dlouhé pauze?
Těším se, těší se celý tým. Chceme se na domácí půdě ukázat. Pardubice jsou dobrý soupeř, bude se hrát kvalitní hokejbal.

Budou podle tvého názoru hrát velkou roli přesilové hry? Zápasy rozhodují často hlavně v play-off, vám se ale nyní nebývale daří…
Přesilovky samozřejmě jsou určitý faktor, ale my se musíme soustředit na celý zápas a nesmíme spoléhat na přesilové hry, byť se nám nyní daří.

Poslední vzájemný zápas přinesl vypjatou bitvu, kterou jste vyhráli 4:2. Co od zápasu očekáváš nyní?
Fyzicky náročnou a kvalitní hru. Poslední zápas byl docela ostrý, takže se na to musíme připravit. Podle mého budou rozhodovat maličkosti.

Ty jsi ve výše zmíněném zápase dvakrát skóroval, zapsal jsi i vítězný gól. Tehdy jste v extralize poprvé nastoupili spolu s Markem Švarcem a Jakubem Vobrubou. Vybavíš si zásahy proti Východočechům i po delším čase?
Vybavuji si celý zápas. První gól padl po souhře při založení útoku, druhý gól byl hned po vyhrané buly, kdy to brankář příliš nečekal. Souhra nám vyhovovala a budu rád, když ji obnovíme.

Zároveň jsi skóroval i v prvním vzájemném duelu v Pardubicích. Věříš, že v sobotu přidáš pokračování střelecké série?
Věřím, že ano. Začátek se mi nepovedl tak, jak bych si představoval. Teď už se ale cítím dobře, chci navázat na jarní výkony a doufám, že se v sobotu trefím.