Preview: A-tým má volno, z mládeže se doma představí dorost

Následující víkend má v mužské extralize plzeňský tým volno, do akce tak půjdou pouze mládežníci. Junioři v Ústí nad Labem sehrají reprízu loňského finále, žáci se vydají na jih Čech. Víkend završí dorostenci domácím zápasem proti Berounu.

Pomstí se dorostenci Keltům za loňský ročník?

Nedělní souboj dorostenců, kdy na halu přijedou berounští Kelti, slibuje zajímavou bitvu. I přes obměněné kádry se dá očekávat mládežnický hokejbal vysoké úrovně. Týmy spolu ve skupině soupeřily již loni. Na první Hostivař sice oba celky ztrácely, mezi sebou však tvrdě bojovaly o druhé postupové místo na finálový turnaj. Z počátku si lépe vedla Plzeň, která v Berouně zvládla první vzájemný zápas na podzim. Mečouni v něm zvítězili 2:0. Kelti si ovšem před koncem podzimní části přivezli z haly plný počet bodů a v přímém souboji na jaře zvítězili 6:1. Mečounům tyto ztracené body v minisouboji dvojnásob chyběly a nakonec v tabulce skončili třetí a museli do kvalifikačního turnaje, kterým se ovšem dále neprokousali.

Vstup do sezóny zvládly oba celky vítězně. Plzeňané otpčili zápas v Blatné a zvítězili 4:1. Kelti na domácí ploše hostili Kladno a nakonec se radovali po výsledku 3:2 v prodloužení. Který z týmů udrží neporazitelnost i po druhém kole?

Program víkendu:

Sobota – 21. září
  • Mladší žáci: Zliv – Plzeň (12:30)
  • Starší žáci: Suchdol n. Lužnicí – Plzeň (13:00)

Neděle – 22. září
  • Junioři: Ústí nad Labem – Plzeň (13:00)
  • Dorost: Plzeň – Beroun (14:00)