Hodnocení víkendu: Muži uspěli v Mostě, junioři v Praze nikoliv

O uplynulém víkendu začal soutěžní ročník pro dvě klubová družstva. Mužský A-tým se vydal na sever Čech, soupeřem mu byl Most. Plzeňané odstartovali soutěž těsnou výhrou 2:1. Naopak na první body si nepřišli junioři, kterým proti Hostivaři nevyšel start zápasu a brankové manko se jim dohnat nepodařilo.

A-tým

Mečouni nezačali na mostecké půdě nejlépe. Pomalejší rozjezd ale neznamenal žádný inkasovaný gól, a to také díky pozornému Kráčinovi. Na přelomu první a druhé třetiny přežili Plzeňané dlouhé oslabení ve třech. Naopak při klasické přesilovce poslal hosty do vedení úspěšnou dorážkou Vobruba. Most ovšem brzy vyrovnal. Rozuzlení bojovného utkání s minimem větších příležitostí nakonec přinesla úspěšná teč Davida Ulče z 38. minuty. Mečouni v závěru přestáli power-play a připsali první body do tabulky.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Byl to sice první zápas, ještě k tomu na leštěném betonu, ale první třetina byla z naší strany tak nevýrazná, že to bylo chvílemi až k nevíře. V těchto těžkých chvílích mužstvo podržel Petr Kráčina. Po přestávce přidali někteří hráči a nabalovali na svůj výkon postupně další. S přibývajícím časem bylo znatelnější, že chceme vyhrát. Start do sezony se nám tedy výsledkově povedl. Při absenci hned několika útočníků nám hodně pomohl Ondra Kejř.

Sobota 7. září: HBC Most – HBC Plzeň 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Junioři

Hned na úvod se potkaly týmy, které vloni obsadily druhé a třetí místo. Vstup do zápasu ale jasně patřil domácím. Na konci čtvrté minuty ukazovala tabule skóre 2:0 a Plzeň byla pod dekou. Výkon hostujícího týmu se začal zlepšovat od druhé třetiny, z trestného střílení snížil Poláček. Hostivař ale dokázala odskočit a nic na tom neměnil ani druhý gól Poláčka ani zásah Šlechty. Mečouni nakonec na Palmovce padli 3:5 a o první výhru v soutěži budou usilovat příští týden v Dobřanech.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Do prvního utkání sezony jsme nevstoupili vůbec dobře. Již ve druhé minutě jsme domácím nabídli přesilovku za špatné střídání, kterou proměnili. Hned následující střídání jsme se nevrátili do obrany, tak jak bychom měli a rázem to bylo 0:2. Od druhé třetiny jsme "bušili" do soupeře, ale vždy, když se nám podařilo snížit a šancemi se schylovalo k vyrovnání, domácí znovu odskočili do dvoubrankového vedení. V zápase se nám vůbec nedařily přesilovky, to bylo jedno velké trápení. V obraně jsme dělali školácké chyby a soupeř je trestal. Přesto se v zápase objevilo několik dobrých herních fragmentů a myslím, že je tak na čem stavět. Čeká nás ale spousta práce.

Sobota 7. září: HBC Hostivař – HBC Plzeň 5:3 (2:0, 2:2, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 14. září
  • A-tým: Dobřany – Plzeň (10:30)
  • Junioři: Dobřany – Plzeň (13:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Prachatice (11:00)

Neděle – 15. září
  • A-tým: Ústí nad Labem - Plzeň (15:00)
  • Dorost: Blatná – Plzeň (13:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Blovice (11:00)