Každé cvičení mělo něco do sebe, chválí hokejbalový kemp dorostenec Tomáš Krejčí

Přes padesát mladých hokejbalistů absolvovalo minulý týden pětidenní kemp pod vedením trenérů HBC Plzeň a LZ hokejové školy. Vyjma hokejbalistů nosící na dresu mečouna se kempu zúčastnili také hráči z Třemošné, Horní Břízy, Blovic či Stříbra. Mezi nejzkušenější patřil obránce Tomáš Krejčí, který se v červnu zúčastnil Světového poháru.

Tomáši, máš za sebou pětidenní hokejbalový kemp, který proběhl pod vedením trenérů z LZ hokejová škola a HBC Plzeň. Jaké jsou tvé dojmy z kempu?
Od kempu jsem popravdě neměl vysoká očekávání, ale teď nelituji toho, že jsem se zúčastnil. Každé cvičení mělo něco do sebe.

Cvičení byla opravdu pestrá. Kterého druhu tě nejvíce bavila?
Nedokáži vybrat ta nejlepší. Každé mělo něco.

V plánu kempu byl i jeden trénink, kdy jste nepotřebovali hokejbalovou výstroj. Jakým činnostem jste se na těchto tréninkách věnovali? Ukázaly ti tyto tréninky něco, co jsi předtím neznal?
? Zlepšovali jsme fyzičku, posilovali, občas nějaké soutěže. Myslím, že všechno co jsme dělali už každý znal. Ne, že by každý vše uměl, ale znal (smích). Asi se nejednalo o nic nového.

Pětidenní zápřah pro tebe nebyl ničím novým. Na konci června jsi byl členem reprezentačního týmu U15, který se v České Třebové a Litomyšli účastnil mládežnického Světového poháru. Jak na celou akci vzpomínáš?
Světový pohár byl super zážitek. Byli jsme opravdu tým. Je škoda, že jsme kromě Británie neporazili ještě někoho. Buď nám utekl začátek, nebo jsme přestali hrát, když jsme vedli o gól. Ale za vzpomínky z toho turnaje jsem hrozně rád. Sešla se zde dobrá parta. I s trenéry, si myslím, všichni sedli.

Světový pohár nakonec ovládla kanadská družstva. Jaké bylo bránit kanadské útočníky na mezinárodní úrovni. V čem tkví jejich největší síla?
V bránění asi ani takový rozdíl nebyl. Alespoň mi to tak nepřišlo. Neumím vypíchnout jejich největší sílu, náš mladší tým ve většině věcí přehrávali, takže nejde říct, co jim jde nejlíp.

Letos se přesouváš do kategorie dorostu, kde si již loni sbíral starty. Jak zatím probíhá příprava?
? Začali jsme na žebříkách, potom jsme měli nějaké opičí dráhy, teď už se pomalu přesouváme na hřiště a čeká nás přípravný zápas v Blatné.