Trojice mužstev v čele s Áčkem zahájila přípravu na novou sezónu

Úderem pondělí 5. srpna začala pro A-tým, juniory a dorostence letní příprava, která bude směřovat k úvodním soutěžních duelů, které na mečouny čekají na začátku září. Obměněné kádry čekaly první tréninkové jednotky, A-tým ji absolvoval na ploše haly.

Prázdninové volno ukončila juniorům a dorostencům hodina a půl dlouhá tréninková jednotka na venkovním hřišti. Po nich přišel na řadu A-tým. Sestava v kabině se oproti loňské sezóně proměnila. Jako právoplatní členové extraligového týmu mužů do šatny usedla trojice juniorů, která sbírala zkušenosti již v loňském ročníku. Trenérům se ovšem pro zdravotní a jiné důvody hlásil ještě nekompletní kádr. Samotný trénink pak nebyl zaměřen pouze na nabírání kondice, hráči několik cvičení absolvovali i s hokejkou a míčkem.

Během přípravy budou hokejbalisté HBC Plzeň využívat také hřiště 20. ZŠ v Plzni, tak jako tomu bylo v závěru uplynulého ročníku. příprava vyvrcholí soustředěním v Sušici na konci srpna. V plánu jsou také přípravné zápasy. O těch budeme informovat spolu se složením realizačních týmů a dalšími novinkami během srpna.

Volno zatím pokračuje žákům a přípravce. Žáci si jej ovšem neužijí nikterak dlouho. Od pondělí 12. srpna do pátku 16. srpna totiž absolvují hokejbalový kemp, který proběhne stejně jako loni pod vedením Lukáše Zdrhy a jeho bratra Ondřeje a klubových trenérů.