Všichni z nás už hráli hodně důležitých zápasů, věří ve zkušenosti juniorů Tomáš Hýbl

Juniorský tým Plzně čeká v sobotu těžká zkouška. Odvrací totiž konec sezóny v semifinálové sérii s Pardubicemi. Družstvu rozhodně nebude chybět odhodlání. Dle útočníka Tomáše Hýbla, platného na obou koncích hřiště, nesmí mečouni vypustit ani jeden souboj. Hokejbalista s číslem 19 se vrací i k prnímu duelu série.

První duel semifinále se odehrál ve velkém tempu, bylo náročné vydržet se silami až do konce?
Myslím si, že síly nám v průběhu zápasu nedocházely. Měli jsme tři kompletní lajny a když někdo potřeboval tak si střídání, dvě odpočinul.

Drželi jste dvoubrankové vedení po gólech z důrazu před brankou. Je tohle cesta, jak na Pardubice vyzrát? Zaměřili jste se na tuto činnost více než obvykle?
Důraz před brankovištěm je věc, na kterou jsme se v posledních trénincích hodně zaměřovali a zatím nám to proti Pardubicím celkem vychází.

Ty jsi byl autorem druhého gólu. Mohl bys jej čtenářům popsat?
Byl to myslím si Poli, který z mezikruží poslal míč do plexiskla, od kterého se mi to odrazilo přímo na hokejku k levé tyčce. Napoprvé jsem míč netrefil úplně ideálně ale měl sem spoustu času, takže jsem ho asi ne třetí dorážku dostal za brankovou čáru.

Zápas jste nakonec bohužel prohráli inkasovaným gólem v poslední minutě. Pardubice předtím dotáhly dvoubrankové manko. Kde se zápas lámal?
Myslím si, že jsme moc začali řešit rozhodčí a přestali hrát naší hru. Pardubice se navíc po našem vlastním gólu, hodně psychicky zvedly.

Série se nyní přesouvá do Pardubic. Může být psychickou vzpruhou například zvládnutý duel v Písku ze čtvrtfinále?
Podle mého názoru asi ne. Je to úplně jiný soupeř s naprosto odlišným stylem hry.

Co konkrétně bude klíčem k úspěchu? Věříš v dostatek zkušeností vašeho týmu?
Klíčem k úspěchu bude, abychom chtěli vyhrát víc než soupeř a nevypustili žádný souboj o míček. Všichni z nás už hráli hodně důležitých zápasů. Letos máme i hráče, kteří hráli i za A-tým, takže zkušenosti nám určitě nechybí.