Junioři vkročí do semifinále, v hale nastoupí také dorost a mladší žáci

V sobotu 18. května odstartuje semifinálová série extraligy juniorů mezi Plzní a Pardubicemi. Doma se představí také dorostenci proti Suchdolu nad Lužnicí. Poslední soutěžní zápasy čekají žáky, mladší přivítají Třemošnou. Ti starší, s jistotou postupu na finálový turnaj, se vydají do Stříbra.

SF juniorů: HBC Plzeň – HBC Autosklo H.A.K. Pardubice, sobota 18. Května od 14:00

Před branami finále se potkává druhý se třetím týmem základní části. Mečouni během dvaadvaceti duelů nasbírali 54 bodů, což je o jeden více, než jejich východočeský soupeř. Týmy se potkaly v sezóně celkem dvakrát. Z toho jednou právě v soutěži a podruhé na únorovém turnaji O pohár hejtmana Plzeňského kraje. Soutěžní utkání se hrálo v září, kdy ani jeden z týmů nebyl po herní pauze v optimální formě. Utkání, rozhárané řadou vyloučení na obou stranách, skončilo výsledkem 1:0 ve prospěch Autosklářů. Plzeňané se pak radovali na domácím turnaji. S Pardubicemi se střetli v závěrečném zápase a vítězstvím 2:1 si zajistili i vítězství v turnaji.

Tým opět potáhne kapitán Tomáš Ulč a útočníci Richard Hurt a Vít Lokajíček, kteří na jaře sbírali zkušenosti v A-týmu. Hurt s Lokajíčkem se navíc gólově prosadili ve čtvrtfinále proti Hradci Králové. Právě Hurt rozhodl vítězným pokusem v samostatných stříleních ve druhém zápase s Pískem o plzeňském postupu. A co říká směrem k Pardubicím? „Zápasy s nimi jsou vždy vyrovnané. Známe soupeře dobře a já věřím, že jsme se na ně dobře připravili. Máme Pardubicím co vracet z minulé sezóny,“, připomněl loňské finále soutěže hbitý útočník.Velká pozornost bude upřena na brankáře Libora Kojzara, který ve čtvrtfinále juniorské kategorie povolil Písku jen dva góly ve dvou zápasech.

Program příštího víkendu:

Sobota – 18. května
  • Junioři: Plzeň – Pardubice (14:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Třemošná (10:00)

Neděle – 19. května
  • Dorost: Plzeň – Suchdol n. Lužnicí (14:00)
  • Starší žáci: Stříbro – Plzeň (13:00)