Juniorům začíná play-off, důležitý zápas čeká dorostence

První květnový víkend přinese zajímavé a důležité zápasy i v mládežnických kategoriích. Junioři po roce nastupují do čtvrtfinále play-off, kde opět narazí na Písek. Dorostenci se budou chtít vrátit na vítěznou vlnu, čeká je nedělní zápas s Kladnem.

Čtvrtfinále juniorů startuje v sobotu v 11 hodin

Junioři minulý víkend v Mladé Boleslavi završili základní část, ve které se umístili na druhé příčce. Ve dvaadvaceti duelech nasbírali 54 bodů, což bylo stejně, jako první Hostivař, o postavení týmů ale rozhodl vzájemný zápas, který byl ve prospěch Pražanů. Ve čtvrtfinále mečouni narazí na Písek. Oba týmy se ve stejné fázi potkávají opět po roce.

Novinkou letošní sezóny je čtvrtfinálové série pouze na dva vítězné duely, jakékoliv zaváhání tak může dvojnásob mrzet. Tým do boje povede kapitán Tomáš Ulč, který apeluje na správný přístup k zápasu. „Zápasy s Pískem, to nikdy nebyla snadná záležitost. O tom jestli vstoupíme do play-off tou správnou nohou podle mě rozhodne náš přístup a soustředěnost na utkání. Domácí prostředí by nás mělo vyburcovat ke stoprocentnímu výkonu. Nikdo jiný to za nás nevyhraje a je to jen v našich rukách,“ říká produktivní obránce.

Série odstartuje v sobotu v 11 hodin, příští týden se přesune do Písku. Celky se letos potkaly třikrát. Dvakrát se hrálo na písecké půdě. První zápas mečouni prohráli 2:1 po samostatných stříleních, ten na jaře pak mečouni zvládli poměrem 3:1. Úspěšnější byli rovněž v hale na Košutce, v domácím prostředí vyhráli 4:3.

Dorost v neděli hostí Kladno, doma nastoupí také starší žáci

Dorostenci jsou stále ve hře o přímý postup do finálového turnaje. Cestu si však zkomplikovali dvěma porážkami v řadě. Nyní by se rádi vrátili na vítěznou vlnu. V neděli vyzvou mladí mečouni Kladno. Mečouni se aktuálně nacházejí na třetím místě se ziskem 52 bodů, čtvrté Kladno na ně ztrácí deset bodů. V posledních čtyřech zápasech mečouni svedou souboj o druhé místo s berounskými Kelty, kteří mají stejně bodů, ale také zápas k dobru. Vítěz tohoto souboje postoupí přímo do finálového turnaje, poraženého čeká kvalifikační turnaj o jednu místenku do finále.

To starší žáci už mají „svoje jisté“. Svěřenci Daniela Krále posledním vítězstvím v Blatné získali vstupenku na finálové klání Ligy starších žáků, které se bude konat 1. – 2. června v Černošicích. Plzeňští mladíci však budou chtít dotáhnout cestu základní částí bez porážky. Nejbližší příležitost k prodloužení série budou mít v sobotu od 13:30 proti Českým Budějovicím.

Program víkendu:

Sobota – 4. května
  • A-tým: Plzeň – Kladno (16:00)
  • Junioři: Plzeň – Písek (11:00)
  • Starší žáci: Plzeň – České Budějovice (13:30)
  • Mladší žáci: Jindřichův Hradec – Plzeň (13:00)

Neděle – 5. května
  • případně A-tým: Plzeň – Kladno (11:00)
  • Dorost: Plzeň – Kladno (13:30)