Páteční pátý zápas určí postupujícího do semifinále! Nastoupí také junioři a dorost

Čtvrtfinálová série mezi Plzní a Hradcem Králové dospěla do pátého zápasu. Oba týmy maximálně zúročily výhodu domácího prostředí a o postupujícím do semifinále se rozhodne v pátek, kdy se úvodní buly vhodí už ve 13 hodin. O Velikonocích půjdou do akce také junioři a dorost.

HBC Plzeň – HBC Hradec Králové, pátek 19. dubna od 13:00

Mečounům se na východě Čech nepovedlo navázat na dobré výkony z úvodních dvou duelů série, kdy jasně zvítězili a inkasovali jediný gól. Sobotní naděje pohřbila zejména špatně odehraná první třetina, v neděli se přes zlepšenou hru Plzeňané k výhře nepropracovali pro slabou produktivitu. Hradečtí Piráti zvládli dva zápasy, které odehráli s nožem na krku a hrozbou konce sezóny. Ovšem, jak by řekl major Haluška v komedii Černí baroni: „Čo bolo, to bolo…“

Týmy se v pátek potkají v sedmém vzájemném zápase v sezóně, oba celky vědí o soupeřových silných i slabších stránkách. V rozhodujícím duelu tak bude především rozhodovat bojovnost a odhodlání. Mečouni na jaře tyto atributy dokázali prodat v několika duelech a zejména díky povedenému jaru obsadili po základní části třetí příčku. Plzeňané se na jaře potkávali zejména s celky z nejvyšší výkonnostní skupiny, což bylo velmi dobrou průpravou na play-off. V domácím prostředí navíc těžili z fanouškovské podpory, když prakticky ve všech případech byla hala nadprůměrně zaplněná.

V pátek budou mít jistě velký vliv brankářské výkony. Oba týmy v sérii ukázaly, jak velkou oporu mají ve svých maskovaných mužích. Petr Kráčina o úvodním hracím víkendu za svá záda pustil jediný gól! Jeho protějšek Petr Brykner zase dokázal, zejména v nedělním utkání, zastavit řadu příležitostí mečounům, kterým ke gólu chybělo opravdu jen málo.

V útočné fázi tým Plzně zatím táhne Marek Švarc (3+3), který je zatím druhým nejproduktivnějším hráčem play-off. Před duelem se vyjádřil pro hokejbal.cz následovně: „Víme, co máme hrát, v čem jsme silní. Budeme se muset vyvarovat chyb, které jsme udělali v Hradci a pramenily z toho góly soupeře. Nesmíme se bát být aktivní na balónku, být v pohybu a samozřejmě dávat branky, které nám v Hradci chyběly, přestože jsme minimálně ve druhém utkání měli spoustu šancí.“

Piráty těšilo především střelecké probuzení Ondřeje Luxe, který v sobotním duelu vstřelil hattrick. Plzeňská obrana se jej ale v pátek všemožným způsobem pokusí zastavit. Povede se jí to a budou mečouni slavit postup do semifinále?

Duel můžete v živém přenosu sledovat na serveru TVCOM.cz.

Zápas můžete rovněž sledovat v online přenosu na serveru onlajny.com.

Program víkendu:

Čtvrtek – 18. dubna
  • Junioři: Stříbro – Plzeň (18:00)

Pátek – 19. dubna
  • A-tým: Plzeň – Hradec Králové (13:00)

Neděle – 21. dubna
  • Dorost: Plzeň – Rakovník (11:00)