Hodnocení víkendu: Výjezd Áčka do Karviné, gólové hody juniorů a dorostu

Poslední březnový víkend nabídl i poslední duel A-týmu v základní části. Vněm Plzeňané poprvé zvládli prodloužení. Úspěšnou dělbu bodů také zažili starší žáci, byť ztratili tříbrankové vedení. Náročný duel s úspěšným koncem sehráli mladší žáci. Nejméně se na vítězství nadřely týmy juniorů a dorostu. FOTO: Barbora Plintová.

A-tým

Mečouni v Karviné čelili soupeři, který by v případě vítězství měl velice slibnou šanci na play-off. Plzeňané měli slabší rozjezd, Karvinští se dostávali do šancí z rychlých protiútoků. Hosté ale obětavě bránili a mohli se spolehnout na vynikajícího Kráčinu v brance. Od druhé třetiny se výkon Plzně postupně zvedal. Karviná byla v zakončení nemohoucí, a to i při dvojnásobné přesilovce. Plzeňská aktivita vygradovala v prodloužení. Chvíli poté, co Roušal trefil pouze tyč se ke střele od červené dostal Kavalír a rozhodl tak bojovný duel.

Komentář trenéra Josefa Kadaněho: Nezačali jsme moc dobře, ale asi se to dalo očekávat. První třetina byla z našeho pohledu více než zahřívací. Od té druhé jsme se ale chtěli přiblížit úrovni nasazení pro play-off. Ne vždy se to úplně dařilo, ale v podstatných faktorech jsme myslím uspěli. I když se na našem postavení v tabulce a soupeři pro čtvrtfinále nemohlo nic změnit, bylo by špatně odehrát takovýto zápas lajdácky a z pouhé povinnosti.

Sobota 30. března: HbK Karviná – HBC Plzeň 0:1p (0:0, 0:0, 0:0 – 0:1)

Podrobnosti o utkání

Junioři

Nejstarší mládežnický tým hostil v sobotu Stříbro, které se nachází hluboko v druhé polovině tabulky. Mečouni byli v utkání favoritem, opět se ale zprvu trápili v zakončení a po první třetině vedli jen o jeden gól. Ve druhé části ale šesti zásahy bez pochyb potvrdili svoji roli. Po pětačtyřiceti minutách na tabuli nakonec svítilo skóre 10:2. Hattrick zaznamenal kapitán Tomáš Ulč, který jako tradiční bek zaskočil na pozici centra.

Komentář trenéra Tomáše Semery: htěli jsme navázat na dobrý výkon z posledního utkání. Opět jsme se však v první třetině potýkali s neproměňováním šancí. Do těch se dostáváme, ale trefujeme "desítku". Od druhé třetiny, už nám to tam i se štěstím padat začalo a s výkonem některých hráčů mohu být velice spokojený.

Sobota 30. března: HBC Plzeň – HC Buldoci Stříbro 10:2 (1:0, 6:2, 3:0)

Podrobnosti o utkání

Dorost

Třetí týden po sobě se vydali dorostenci na jih Čech, tentokrát do Jindřichova Hradce. V utkání byli jasným favoritem, oba předchozí duely zvládli s vyšším náskokem. Podobné to bylo i v sobotu. Už v páté minutě vedli hosté o tři branky. Po celou dobu zápasu měli Plzeňané převahu a v zápase nakonec zvítězili 11:3. Utkání velice vyšlo Jaroslavu Svobodovi (4+3).

Komentář trenéra Michala Edla: Ze zápasu mám dobrý pocit. Byl to zápas plný nových příležitostí. Jak pro brankáře Vaška Šubrta, který to má letošní rok hodně těžké, tak pro další hráče z kategorie starších žáků (Pavelka, Polák), které jsme do hry zapojili. Všichni se ukázali v dobrém světle a tým zvádl roli učitelů.

Sobota 30. března: TJ Olymp Jindřichův Hradec – HBC Plzeň 3:11 (1:5, 1:3, 1:3)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

První Plzeň hostila v sobotu druhou Blatnou, rozdíl mezi týmy byl před úvodní buly devítibodový. Domácím skvěle vyšel úvod zápasu. Do vedení šli ve druhé minutě. V čase 8:14 pak Král svým druhým gólem zvyšoval už na rozdíl tří branek. Další góly ale mečouni nepřidali. Naopak, po zbytek duelu se prosazovala jen Blatná, která rovných pět minut před třetí sirénou srovnala stav utkání. Mečounům nebyla nic platná střelecká převaha. Rozhodnout tak musela samostatná střílení, která rozhodl domácí útočník Smeták. Starší žáci tak ztratili první bod v sezóně.

Komentář trenéra Daniela Krále: Utkání s houževnatým soupeřem nám ukázalo, že pokud nehraje tým jako celek, není možné dosáhnout úspěchu. Zbytečnými chybami jsme přišli o slibný náskok ztratili první bod v sezóně.

Sobota 30. března: HBC Plzeň – TJ Datels Blatná 4:3ss (3:0, 0:2, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Podruhé během jednoho měsíce se mladší žáci vydali do Blatné. Hostům se na asfaltovém povrchu příliš nedařila kombinační hra. Přesto měli více ze hry. Za první dvanáctiminutovku si míček do branky nenašel cestu ani jednou. V té druhé ale mečounům stačilo padesát sekund na to, aby se radovali hned třikrát. Zbytek zápasu ještě zdramatizovala vyloučení na plzeňské straně. Bojovný výkon Blatné ale nestačil na více, než kontaktní branku a výhru slavila Plzeň.

Komentář trenéra Michala Samce: Zápas v Blatné byl vzhledem k terénu spíše bojovnou a rychlostní záležitostí, než přehlídkou kombinační hry, která nám vyhovuje spíše. Proto jsme se dlouho nemohli dostat do tempa a ohrozit branku, ačkoli jsme byli lepší. Kluci však ve druhé třetině zabrali, začali plnit své role a tlačit se do branky, což přineslo kýžené góly. V utkání jsme se ale museli vypořádat s velkým počtem trestů, které z mého pohledu byly mnohdy až příliš přísné. I díky tomu tak dokázal nebojácně hrající soupeř vývoj ještě zdramatizovat. Zodpovědným týmovým výkonem jsme si ale nakonec pohlídali zasloužené vítězství.

Neděle 31. března: TJ Blatná Datels – HBC Plzeň 2:3 (0:0, 1:3, 1:0)p>

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Čtvrtek – 4. dubna
  • Starší žáci: Plzeň – Stříbro (17:15)

Sobota – 6. dubna
  • A-tým: Plzeň – Hradec Králové (16:00 ?)
  • Junioři: Nové Strašecí – Plzeň (14:00)

Neděle – 7. dubna
  • A-tým: Plzeň – Hradec Králové (11:00 ?)
  • Dorost: Plzeň – Ústí nad Labem (11:00)
  • Mladší žáci: Dobřany – Plzeň (11:00)