Derniéra v základní části. Uspěje Plzeň na půdě houževnaté Karviné?

Dalekou cestu absolvují Plzeňané k poslednímu kolu základní části do Karviné. Zdánlivě tým nemá o co hrát, cílem mužstva ale bude dobře se naladit před play-off a vyladit poslední mouchy. Karviná bude bojovat o postup do vyřazovacích bojů, dá se tak očekávat napínavý zápas. Hraje také mládež, doma nastoupí junioři a starší žáci.

HbK Karviná – HBC Plzeň, sobota 30. března od 16:00

Do Karviné se plzeňský A-tým vydá poprvé od září 2015. Karviná totiž v sezóně 2015/16 na dva roky opustila extraligové vody a letos tak můžeme sledovat její návrat. Kdo Slezanům prorokoval boj o přežití, ten se mýlil. Karvinští se téměř po celou sezónu drží v přímém boji o postup do osmičky znamenající play-off. O dvě postupová místa hraje v posledním kole hned pět týmů, situace je tak nesmírně zamotaná. Ani případná tříbodová výhra Slezanům stačit nemusí, jelikož se netěší dobré bilanci s přímými konkurenty z Kova a Sudoměřic.

Tak či onak, Karviná se v soutěži prezentovala sympatickými výkony. Za jednadvacet zápasů získala 25 bodů a před posledním kolem oficiálně drží osmé místo. Na své si přišla zejména karvinská ofenzíva. Tým trenéra Martina Paly staršího nastřílel čtvrtý největší počet branek v extralize. Tým táhne člen širšího kádru reprezentace Martin Pala mladší, který v minulosti nastupoval v barvách pražského Kertu. Kapitán Karviné nasbíral 27 bodů (11+16). Respekt budí také počínání tradiční jarní posily Vladimíra Luky. Pravoruký ostrostřelec po konci hokejové sezóny naskočil do čtyř utkání, ve kterých pět branek vstřelil a na šest jich nahrával!

Mečouni nemají ve svém kádru nikoho, kdo by útočil na přední příčky tabulky kanadského bodování. Na vrcholu týmové produktivity ční Jiří Benedikt (9+5). Tým Plzně těží z vyrovnanosti kádru a skórovat může prakticky každá formace. Silní jsou mečouni také v defenzivě. Tým inkasuje v průměru pouze dvě branky na zápas (třetí nejlepší číslo v extralize), což je zásluha zejména brankářského dua Kráčina – Návara. První jmenovaný minulý týden vychytal čisté konto proti Kovu.

Na závěr předzápasového preview musíme zmínit první vzájemný duel, který Plzeň vyhrála 5:2. Mečouni vedli poměrně rychle o tři branky, Karviná se ale gólem v poslední sekundě první třetiny a zásahem hned ze středového kruhu při úvodní buly té druhé dostala na dostřel. Nicméně domácí si zbytek zápasu pohlídali a brali tři body. Budou se Západočeši radovat i tentokrát?

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program víkendu:

Sobota – 30. března
  • A-tým: Karviná – Plzeň (15:00)
  • Junioři: Plzeň – Stříbro (13:00)
  • Dorost: Jindřichův Hradec – Plzeň (14:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Blatná (11:00)

Neděle – 31. března
  • Mladší žáci: Blatná – Plzeň (10:00)