Myslel jsem si, že gól proti Kovu je první v sezóně, směje se Jiří Kavalír

Dvaatřicetiletý obránce Jiří Kavalír přispěl úvodním zásahem k nedělní výhře Áčka na Palmovce. Trefil se tak podruhé v sezóně. Na první gól, kdy rozhodl krásným blafákem samostatná střílení na Kladně, ale prakticky zapomněl. V rozhovoru se vrací ke dvěma víkendovým duelům a zároveň přibližuje ten sobotní v Karviné.

Jirko, máte za sebou těžký zápas proti Kertu, který sice bodově nevyzněl ve váš prospěch, ale na pohled krásný hokejbal a dobrá defenzivní hra z obou stran. V neděli proti Kovu přišlo zlepšení nálady a bodový zisk, který pro vás byl řekněme klíčový. Jak hodnotíš víkend ty z pozice mazáka?
V sobotu jsme hráli s prvním, takže se dal očekávat pěkný hokejbal a byli jsme na tento zápas připraveni. Bohužel nám nepřálo štěstí, a jak se zdá, tak s jednou brankou se doopravdy vyhrávat nedá a oni nám to potvrdili. Nicméně jsme si malinko spravili chuť v neděli, protože na Kovo jsme jeli s jasným cílem, a to vyhrát za tři body, abychom mohli potvrdit třetí příčku. Tu jsme si nastavili jako náš cíl, abychom mohli nastoupit v klidu do play-off. Myslím si, že tak k tomu přistoupil celý tým a na hřišti to bylo vidět.

Vrátím se ještě k sobotě. Dle mého byl velkým paradoxem, fakt, že nerozhodly přesilovky 5 na 3, které byly na obou stranách poměrně dost dlouhé. Kde podle tebe byl kámen úrazu z vaší strany při početní výhodě?
My se s tímhle problémem neproměňování přesilovek potýkáme celé jaro, dle soboty má stejný problém i Kert. Navíc se říká, že v play-off velice často rozhodují hlavně přesilové hry. Očividně to není ani naše ani jejich parketa. Samozřejmě na tom usilovně pracujeme. Nějaké šance tam byly, ale my jsme je bohužel nedokázali proměnit. Na druhou stranu jsme velice dobře ubránili ty jejich, což je pro nás zase velké plus. Ale máš pravdu. Je smutné hrát dvouminutovou výhodu pěti proti třem a nedat z toho branku, na druhé straně to samé.

Otázka svázaná s nedělním zápasem na Palmovce. Koukal jsem, že velký ostrostřelec nejsi, avšak si svým druhým letošním gólem přispěl k zisku tří bodů v Praze....
(smích) Já si myslel, že je to první, ale je možné, že jsem dal nějaký rozhodující nájezd (při zápase v Kladně – pozn. red.)…

Takže poplatek do kasy se tě netýká?
Ne ne, zaplať pánbůh to nějak vyšlo (smích).

Mluvil si o tom, že jste si nastavili jasný cíl, a to třetí místo po základní části. V tuhle chvíli je jasné, že vyřazovací boje začnete před domácím publikem, a to proti jednomu z dvojice Východočechů (Hradec, Pardubice). S čím tedy pojedete nyní do Karviné?
Cíl jsme sice splnili, ale v Karviné samozřejmě chceme vyhrát. Potřebujeme co nejvíce hrát před play-off a já si myslím, že to bude další z dobrých zápasů. Soupeři jde pořád o osmičku a zadarmo nám to jistě nedají. Stejně tak si myslím, že to Kert nebude mít lehké s Kovem. Poslední kolo tak bude ještě zajímavé. Jediným zápasem, který bude asi s jasným výsledkem, budou Pardubice, které mají doma Rakovník a jelikož sleduji celou kauzu kolem Raků, tak je asi skoro jasné, že Pardubice neprohrají a nám připadne Hradec. Ačkoli my jsme s Rakovníkem dokázali prohrát, což byla jedna z jejich dvou výher. Nevěřím ale tomu, že překvapí v posledním kole.

Poslední otázka na tělo Jirko. Kolik branek dáš v play-off?
Já? Nevím. Pět.

To máš krásný cíl. To bys vlastně ztrojnásobil počet branek v základní části.
Protože se ztrojnásobuje počet utkání za 14 dní.

Jirko, děkuji a my všichni budeme pečlivě sledovat a počítat, kolik těch branek nakonec bude.