Martin Kunzmann: Chceme se udržet na vítězné vlně, abychom měli pak na co navázat

Martinu Kunzmannovi se na jaře velice daří. Po trefách do sítě Pardubic a Letohradu vítězným gólem srazil kladenský Alpiq a přiřknul plzeňskému Áčku důležité body. Útočníka s číslem 16 jsme zastihli přímo v restauraci na večeři s přítelkyní, ale i tak nám tento velice produktivní a rychlý hokejbalista, odpověděl na vše.

Zdá se, že se ti na jaře daří tak, jako v podstatě v žádné předešlé sezoně. Jsi skoro u každé rozhodující branky. Jinak tomu nebylo ani naposledy doma proti Kladnu. Jak se tobě osobně v sobotu hrálo a jak si vnímal zápas, který si rozhodl v posledních okamžicích?
Věděli jsme, že zápas s Kladnem bude těžký. Většinu času to byl velice opatrný zápas a myslím si, že nás nastartovala až branka Kladna na 0:1, protože teprve pak jsme začali střílet na branku a tlačit se do ní. Takže poslední třetinu se už hrálo dobře. Museli jsme hru trošku otevřít, jelikož jsme doma chtěli získat všechny tři body. Jak jsem již říkal, po té jejich brance jsme se přestali bát, začali hrát a začalo fungovat to, co jsme si před zápasem řekli.

S pohledu diváka vyzněla druhá třetina víceméně pro Kladno, které vás v tomto dějství i přestřílelo. Co jste si po této třetině řekli v šatně?
My jsme si na ně věřili. Věděli jsme, že musíme hru zjednodušit ve středním pásmu, kde jsme ztráceli hodně míčků. I když jsme v podvědomí věděli, že hrajeme proti silnému soupeři, tak jsme si věřili a šli jsme si za tím, že je doma porazíme.

Navážeme trochu na rozhovor s Jirkou Návarou, který říkal, že mu víkendová dvojkola vyhovují. Bere je jako jakousi přípravu a test, jak jsou týmy připravené na play-off. Jak vidíš ty nadcházející víkend, kdy do Plzně přijede Kert Park v čele s nejedním reprezentantem a výlet na Palmovku, kde proti vám bude stát KOVO, které naplno bodovalo v posledních čtyř kolech?
Na víkend se osobně velice těším, protože jsou to kvalitní soupeři. S Kertem jsme zahráli v zimní přípravě, kdy jsme zjistili, že i tým plný reprezentantů má s námi problém. Navíc budeme hrát doma, což je pro nás jistou výhodou. Zase to bude kvalitní hokejbal, kde budou rozhodovat maličkosti, na které se jistě budeme zaměřovat na tréninku. Ohledně neděle si nemyslím, že Kovo bude lehkým soupeřem, protože stále bojují o jistotu play-off. My se musíme držet toho, co si řekneme a plnit to. Nastavili jsme si jasný cíl, který si chceme splnit a jdeme za tím.

Co je vaším cílem?
Prioritně samozřejmě play-off. Na rovinu jsme si ale řekli, že jej chceme začínat doma. Získat třetí místo a udržet se na vítězné vlně, abychom měli pak na co navázat.

Pořád je ve hře teoretická šance i na vyšší příčku v základní skupině, obzvlášť když jste porazili Kladno, kde šlo, jak se říká, o šest bodů...
My samozřejmě víme, že to může být ještě lepší. O to lépe, pokud to tak nakonec dopadne. Bylo by asi příjemnější začínat proti ještě papírově slabšímu soupeři. Pro nás je teď prioritou vyhrát, být na špici tabulky a začínat play-off doma.

Poslední otázka. Co sis objednal k jídlu?
(smích) Čekám na těstoviny se špenátem a kuřecím masem.