Hodnocení víkendu: Áčko na povedenou sobotu nenavázalo, vítězný obrat mladších žáků

Hned dva zápasy sehrál plzeňský A-tým. V sobotu porazil neoblíbený Letohrad, v neděli pak vyjel do Hradce Králové, kde po boji získal pouze bod. Strhující utkání s nešťastným koncem sehráli dorostenci proti Hostivaři. Rovněž hráli mladší žáci, kteří dokonali obrat v Blatné.

A-tým

Mečouni se střetli s neoblíbeným soupeřem, na kterého dlouho nemohli nalézt recept. Skvěle jim vyšel začátek, když v 8. minutě vedli o dvě branky. Poté lehce zvolnili a Letohrad se dvakrát dostal na dostřel. Divokou druhou třetinu, kdy se hrálo nahoru-dolu ale v té třetí vystřídala plzeňská dominace. Rozhodujícími zásahy byly dva slepené góly Švarce a Vobruby. Na konečných 6:2 pak zvýšil v přesilovce Hanuš.

Komentář trenéra Luďka Polívky: Jsme rádi, že jsme ukončili nepříznivou bilanci s Letohradem. Dařilo se nám střelecky, kde nám přálo i potřebné štěstí. Měli jsme větší chuť po vítězství.

Sobota 9. března: HBC Plzeň – SK Hokejbal Letohrad 6:2 (3:1, 0:1, 3:0)

Podrobnosti o utkání

Aktivně vlétli mečouni i do zápasu s Hradcem. Vykoledovali si tři přesilové hry, branku ale nevstřelili žádnou. Ve 20. minutě poslal tým do vedení nekompromisní střelou Roušal, hradečtí ale za pár minut vyrovnali v početní výhodě. Po zbytek zápasu diváci sledovali spíše boj o každý centimetr, než hokejbalovou krásu. Když mečouni nevyužili svoje šance, šlo se do prodloužení a poté do samostatných střílení. V nich byli hradečtí exekutoři stoprocentní a získali bonusový bod.

Komentář trenéra Luďka Polívky: Bod z Hradce je pro nás málo. První polovinu zápasu jsme byli lepším týmem, bohužel se nám nepodařilo využít přesilovky a poté jsme polevili. Zápas byl především boj, utkání moc nepomohly ani povětrnostní podmínky.

Neděle 10. března: HBC Hradec Králové 1988 – HBC Plzeň 2:1ss (0:0, 1:1, 0:0 – 0:0)

Podrobnosti o utkání

Dorost

Po vítězném duelu s Kladnem čekal mečouny zápas jako hrom. K přímému souboji o první místo přijela na Košutku pražská Hostivař. V pohledném zápase začal lépe soupeř, postupem času ale měla více ze hry Plzeň. Ve druhé třetině soupeře pouštěla jen do protiútoků. V zakončení si ale domácí nevěděli rady a po třiceti minutách prohrávali o dvě branky. Ve třetí třetině předvedli Plzeňané skvělý výkon a vyrovnali. Ve 42. minutě ale Hostivař vstřelila třetí branku a vítězství potvrdila zásahem do prázdné klece.

Komentář trenéra Michala Edla: Od první minuty to byl zápas skvělých parametrů, kterých bychom potřebovali 20 za sezónu. Kluci od začátku plnili vše, co jsem chtěl. Bohužel jsme jako první inkasovali. Druhá třetina byla jedna z nejlepších, co jsem u tohoto týmu, a přesto jsme inkasovali podruhé. I přes vedení Hostivaře jsme to nevzdali a zápas ve třetí třetině vyrovnali. Pak jsme měli velice dobrou pasáž, kdy jsme dali i tyčku, ale bohužel z protiútoku jsme inkasovali potřetí. Poslední branka byla do prázdné při power-play. Co jsem klukům řekl v kabině, si nechám pro sebe a rozhodně to platí! Na příště se připravíme ještě lépe. Vidím u hráčů chuť pracovat. Chválím i soupeře za dobrý zápas.

Neděle 10. března: HBC Plzeň – HBC Hostivař 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Mladí Plzeňané vstoupili do jara na hřišti Blatné. Ani zde, stejně jako na většině hřištích v republice, nepanovaly ideální podmínky k hokejbalu. Mečouni si od začátku vytvořili herní převahu. Ta ale nebyla podtrhnuta góly, a tak přišel trest v podobě dvou branek soupeře. Západočeši ale na své ofenzivní hře nic neměnili a nakonec protrhli střelecké trápení. Dva góly Baxy a Meinera zvrátily vývoj duelu a Plzeň si odvezla tři body.

Komentář trenéra Michala Samce: Do Blatné jsme přijeli jako favorité, vzhledem k nepříznivým podmínkám, které nám připravilo počasí, jsme ale čekali tuhý boj, ve kterém se budeme muset na vítězství pořádně nadřít. To se od počátku potvrdilo, v utkání jsme sice dominovali na míčku, ovšem soupeř dokázal využít ojedinělá zaváhání obrany a odskočil nám na dvě branky. Nepochyboval jsem, že nakonec zvítězíme, předváděná hra nebyla vzhledem k povrchu a k počasí vůbec špatná. Opět nás ale trápily naše nemesis, tedy koncovka, kdy jsme opět nebyli schopní dostat míček do branky navzdory velkému počtu vyložených šancí, a také nedisciplinovanost, neboť až příliš často seděl na trestné lavici hráč s mečounem na hrudi. Celkově bych zápas hodnotil spíše pozitivně, jelikož ve druhé polovině jsme předvedli spolehlivý týmový výkon a strhli vítězství na svou stranu.

Neděle 10. března: TJ Datels Blatná – HBC Plzeň 2:4 (1:0, 1:2, 0:2)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 16. března
  • A-tým: Plzeň – Kladno (16:00)
  • Junioři: Kovo Praha – Plzeň (16:30)
  • Mladší žáci: Plzeň – Třemošná (10:00)

Neděle – 17. března
  • Dorost: Suchdol n. Lužnicí – Plzeň (13:00)
  • Starší žáci: České Budějovice – Plzeň (15:00)