Hodnocení víkendu: Povedený úvod jara znamenal čtyři vítězství

O prvním březnovém víkendu do hry opět vstoupil mužský A-tým a celky juniorů a dorostu. Áčko si před zraky plzeňských fanoušků v přímém souboji o prozatímní čtvrté místo poradilo s Pardubicemi. Dorostenci díky povedenému závěru rozbili Kladno. Dva náročností odlišné zápasy odehráli junioři, s oběma soupeři si však poradili.

A-tým

Mečouni aktivně začali. Zvládli také lépe nerovnovážné situace. Ve vlastní přesilovce gól nevstřelili, při oslabení tým do vedení poslal Roušal. Pardubice záhy vyrovnali, a to z jediné střely na branku v první třetině! Minutu před první třetinou se trefil Kunzmann, který v 19. minutě přidal druhou branku. Utkání mělo tempo i emoce, disciplína byla ale silnější stránkou domácích. Zápas definitivně zlomila druhá branka Plzně v oslabení z hole Hanuše. Pardubice stav korigovali tři sekundy před koncem.

Komentář trenéra Luďka Polívky: Jsme moc spokojeni, Pardubice jsou silný soupeř a mají výborný tým. Doufám, že ta naše kvalitní příprava byla skutečně dobrá, což se ale ukáže až v průběhu celé jarní části, nemůžeme to ještě úplně hodnotit po prvním zápase. Jak ale říkám, dnes se nám to povedlo, kluci si šli pro tři body už od samotného začátku. Rozhodovala tedy vůle po vítězství, hráči byli namotivovaní a musím je jenom všechny pochválit.

Sobota 2. března: HBC Plzeň – HBC Autosklo H.A.K. Pardubice 4:2 (2:1, 1:0, 1:1)

Podrobnosti o utkání

Junioři

Na úvod jara do Plzně přijelo Nové Strašecí, které domácí mečouny příliš neprověřilo. Plzeňané byli favoritem a pozici potvrdili pěti vstřelenými góly. Obraz hry byl jasný a jednoduchý. Mečouni se drželi na balonku v útočném pásmu a ostřelovali gólmana soupeře. Skóre se nakonec zastavilo na čísle deset. Hned čtyři hráči dosáhli na metu dvou vstřelených branek.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Zápas s Novým Strašecím jsme brali jako poslední prověrku před těžkými zápasy jarní části. V zápase jsme soupeře vůbec k ničemu nepustili a došli si pro pohodlné vítězství.

Sobota 2. března: HBC Plzeň – HBC Nové Strašecí 10:0 (5:0, 4:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

O den později už juniory čekal těžší protivník. Duel druhého týmu se čtvrtým měl grády od úvodního vhazování. Velký vliv hrály početní výhody. Písek šel do vedení po úspěšné dorážce, brzy na to ale pohlednou ranou srovnal Lokajíček. Střelci mlčeli až do druhé části, kdy se podařilo obrátit duel Kováříkovi. Pojistku ve třetí části pak přidal Votípka. Mečouni tak v náročném duelu zvítězili 3:1.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Druhý den jsme jeli na hřiště Písku. V první třetině jsme tak trochu tahali nohy a celkově to z naší strany nebylo ono. Od druhé třetiny jsme zlepšili pohyb a také více kombinovali. Vývoj zápasu jsme následně brankami v přesilovkách a poctivým výkonem v obraně otočili.

Neděle 3. března: HC ŠD Písek – HBC Plzeň 1:3 (1:1, 0:1, 0:1)

Podrobnosti o utkání

Dorost

Na úvod jara hostili mečouni houževnaté Kladno. Domácí střídačku hned ve druhé minutě rozradostnil hezkou střelou kapitán Miksan, Alpiq ale brzy srovnal. Na další branku se čekalo přes dvacet minut hry, a to i kvůli tomu, že se mečouni nemohli dostat do tempa. Skvěle jim ale vyšla pasáž před druhou sirénou, kdy dvěma zásahy odskočili. V nastaveném trendu pak pokračovali v závěrečné patnáctiminutovce a Kladno nakonec rozstříleli 7:1. Hattrick zkompletoval Jan Miksan.

Komentář trenéra Michala Edla: Vstup do zápasu byl takový prázdninový. V první třetině to nebyl tým, který od letošní sezóny trénuji. Od druhé třetiny už to byl ten tým, který mám rád a rád ho trénuji a dostali jsme odměnu. Pozitivní bylo, že tým nastartoval tlak třetí formace Sýkora-Král-Hanuš-Pavlík-Blažekovic. Je spoustu věcí co bych hráče chtěl ještě naučit a pracujeme na tom. Některé se v zápase objevily, a to je taky dobře.

Neděle 3. března: HBC Plzeň – HBC Alpiq Kladno 7:1 (1:1, 2:0, 4:0)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 9. března
  • A-tým: Plzeň – Letohrad (16:00)

Neděle – 10. března
  • A-tým: Hradec Králové – Plzeň (13:00)
  • Dorost: Plzeň - Hostivař (11:00)
  • Mladší žáci: Blatná – Plzeň (10:00)