Jarní část odstartují mečouni v domácím prostředí proti pardubickému Autosklu

Po více, jak třech měsících, vkročí plzeňský A-tým znovu do zápasového kolotoče CROSSDOCK extraligy. Úvod jara bude pro svěřence Luďka Polívky velice důležitý, jelikož se hned zkraje potkají se sousedy v nabitém středu tabulky. Jako první přijedou na Košutku Pardubice.

HBC Plzeň – HBC Autosklo H.AK. Pardubice, sobota 2. března od 16:00

Plzeňané do zápasu půjdou po zimní přípravě, ve které odehrály tři přípravné zápasy. Postupně se střetli se švýcarským Grenchenem, pražským Kert Parkem a naposledy minulý víkend s prvoligovými Prachatice. Dvojice Roušal, Ondřej Benedikt ke všemu navíc přidala reprezentační turnaj Tří zemí. Herní praxe by tedy týmu chybět neměla. Pardubičtí hráči se v přípravě zúčastnili přípravného turnaje v Dobřanech. Rovněž sehráli hokejové utkání proti hradeckým Pirátům, které ale mělo volnější parametry. Jinak oba týmy samozřejmě čelily kondičním tréninkům a fyzické přípravě.

Do jarní části vstupují oba týmy se shodným bodovým ziskem, a to s 28 body na kontě. Plzni však ještě chybí odehrát odložený zápas na Kovu. Jaro slibuje zajímavé rozuzlení otázky mezi Plzeňany a východočeskými soupeři, kdy mezi třetím a šestým místem jsou minimální bodové rozestupy.

Mečouni budou chtít využít výhody domácího prostředí, kde jsou tradičně silní. Zápasy mezi Plzní a Pardubicemi jsou ale obecně velice vyrovnané. Dokonalým důkazem je to, že poslední tři vzájemné duely se rozhodovaly až po odehrání základní hrací doby. Na podzim pardubičtí hokejbalisté zvítězili 3:2 po prodloužení. V zápase Plzeňané dvakrát vedli, výsledek se jim ale udržet neporazilo a Autosklo pro sebe získalo duel využitou přesilovkou v prodloužení. V tomto utkání se mimo jiné mezi extraligové mantinely vrátil již zmíněný Adam Roušal.

Plzeň bude v úvodu jara postrádat svého nejproduktivnějšího hráče Martina Krcha, bodovým lídrem tak bude Jiří Benedikt (6+5), v brance standardně nastoupí jeden z vyrovnaného dua Kráčina – Návara, byť na podzim se mírně víc dařilo Jiřímu Návarovi. Pardubičtí se mohou spolehnout na přísun gólů a asistencí z hole Josefa Česáka, který nasbíral 18 kanadských bodů (13+5). Jasnou jedničkou je pak gólman David Stárek, který část podzimu vynechal kvůli zranění. Návrat během podzimu ohlásil také zkušený Kubeš, kterého na hřišti může doplnit ještě Jan Bílý. Tak či onak, zápas určitě slibuje zajímavou podívanou.

Utkání můžete sledovat v online přenosu zde.

Program příštího víkendu:

Sobota – 2. březen
  • A-tým: Plzeň – Pardubice (16:00)
  • Junioři: Plzeň – Nové Strašecí (13:00)
  • Dorost: Plzeň – Kladno (15:00)

Neděle – 3. březen
  • Junioři: Písek – Plzeň (11:00)
  • Dorost: Plzeň – Kladno (15:00)