Žákovské týmy se na Palmovce zúčastnily turnaje Pražský míček

Turnaj Pražský míček je tradiční součástí zimní pauzy a prostor na něm dostává řada kategorií. O víkendu se uskutečnily turnaje starších a mladších žáků, na nichž bojovali i zástupci HBC Plzeň. V sobotu na Palmovku zamířili mladší žáci, o den později jejich starší kolegové, kterým se dařilo o něco více.

Mladší žáci na úspěšný domácí turnaj nenavázali

V nabitém programu turnaje, kde byly zápasy kvalitních týmů poměrně nahuštěné, se Plzeňané představili celkem pětkrát. Největší bolestí mužstva byla ofenziva, jelikož hned čtyřikrát vyšli mladí mečouni naprázdno. Výjimkou se ukázal souboj s blízkou Třemošnou, kdy třemošenský brankář hned pětkrát inkasoval. Výkony mužstva celkově nakonec znamenaly čtvrté místo.

Hodnocení trenéra Michala Samce: V turnaji jsme očekávali silnou konkurenci, což se hned od počátku potvrdilo. Všichni soupeři měli kvalitu a bylo pro nás velice těžké dostávat se do šancí. A pokud už šance přišly, nedokázali jsme je proměňovat. Od počátku turnaje nás držel výborný výkon gólmana, ovšem pokud prohrajete tři z pěti zápasů výsledkem 1:0, je s efektivitou v zakončení něco špatně. Hráči dovednostně měli na to, aby dosáhli lepšího umístění, problém byl ale v jejich psychice. Pokud chtějí vítězit, a já věřím, že chtějí, musejí se zbavit všudypřítomného pocitu křivdy a uvědomit si, že úspěchu dosáhnou semknutím a výkonem na hřišti a nikoli neustálým stěžováním si na střídačce, které je sráží dolů.

Zápasy na turnaji:

  • Plzeň – Reprezentace U16 dívky 0:1 Beroun – Plzeň 3:0
  • Plzeň – Třemošná 5:0
  • Pardubice – Plzeň 1:0
  • o 3. místo: Reprezentace U16 dívky - Plzeň 1:0

Sestava týmu:

Hošek – Dobrý, Remeš, Novák, Našinec, Fiala, Koc – Procházka, Obr, Profel, Meiner, Kotrouš, Liška, Langfelner, Mach, Stránský, Ferianček.

Jízdu starších žáků ukončilo smolné semifinále

To starším žákům vyšla skvěle základní skupina, kterou vyhráli a neztratili v ní ani bod. Dobře fungovala ofenziva i defenziva. Brankář Kočka si proti dívčímu výběru U18 a proti Prachaticím připsal čisté konto. V poli se dařilo Matěji Pavlíčkovi, který se stal nejlepším střelcem turnaje. V semifinále mečouni neštastně prohráli s berounskými Kelty, chuť si pak spravili v zápase o třetí místo, když zdolali Malenovice.

Hodnocení trenéra Daniela Krála: Turnaj v Praze byl pro nás druhou a zřejmě poslední herní prověrkou před jarní částí soutěže. Zápasy ve skupině jsme zvládli výborně, vzdorovat nám dokázalo pouze Kladno. Důvodem byla agresivní fyzická hra soupeře, na kterou jsme nedokázali úplně reagovat a nebyli jsme ochotni podstupovat tvrdší osobní souboje. Přesto jsme o gól vyhráli.
Pak přišlo semifinále, ve kterém jsme téměř soupeře nepustili z pásma. Bohužel přišel náš faul, buly v našem pásmu a nešťastný gól "do šatny". Přes pokračující převahu jsme nedokázali vstřelit gól a vynutit si alespoň samostatná střílení. Čekal nás tedy boj o třetí místo. Zde jsme potkali Malenovice, jejichž hra se mi během turnaje líbila a těšil jsem se na zajímavou konfrontaci. Možná, že to byl záměr soupeře, možná už únava, ale měli jsme opět územní převahu a soupeř zkoušel pouze brejky za pomoci vysokých lobů a dlouhých přihrávek. To jsme dokázali eliminovat, navrch jsme přidali dva góly a tak jsme vítězně zakončili povedený turnaj.
U většiny hráčů jsem byl spokojený s předvedenou hrou a nasazením. Jako vždy si ale přinášíme z odehraných zápasů poznatky, na čem musíme dále v trénincích pracovat.

Zápasy na turnaji:

  • Plzeň – Prachatice 5:0
  • Plzeň – Reprezetace U18 dívky 4:0
  • Kladno – Plzeň 2:3
  • SF: Plzeň – Beroun 0:1
  • o 3. místo: Plzeň – Malenovice 2:0

Sestava týmu:

Kočka - Krejčí,Loukota, Beneš,Strnad - Štrunc, Heczko, Smeták - Kopal, Kárník, Pavlíček - Polák, Eichler, Pavelka.