Turnaj skvěle stmelil tým, pochvaluje si akci jeden z tahounů juniorů Vít Lokajíček

Plzeňští junioři ovládli přípravný turnaj O pohár hejtmana Plzeňského kraje, když čelili silné konkurenci čtyř protivníků z juniorské extraligy. Výrazně se na zisku nejhodnotnějšího poháru podílel také Vít Lokajíček, který byl na turnaji oceněn jako nejužitečnější hráč svého týmu.

Tým juniorů ovládl turnaj O pohár hejtmana Plzeňského kraje, když jste v přímých soubojích narazili na nejbližší extraligové pronásledovatele. Jak turnaj vypadal z tvého pohledu, byla to pro vás první herní prověrka nebo jste už s hokejkami měli herní zkušenosti během zimy?
Před turnajem jsme měli asi tři tréninky s hokejkami, pár z nás hrálo za „Áčko“, ale jinak jsme žádnou velkou zkušenost neměli. Turnaj byl skvělý, moc jsem si ho užil a myslím, že skvěle stmelil tým.

Během turnaje jste ukázali velkou vnitřní sílu, když jste dokázali srovnat těsně před koncem zápasu zápas s Pískem nebo při vítězném obratu proti Pardubicím, čímž jste si zajistili prvenství. Budete z tohoto moci těžit i na jaře, myslíš, že je můžete takhle lámat zápasy pravidelně?
Několik utkání se nám podařilo otočit už na podzim, ale ne vždy se to povede. Věřím, že máme kvalitu na to obrátit nepříznivý stav a rozhodnout utkání ve svůj prospěch.

Ty osobně si obdržel cenu pro nejužitečnějšího hráče. Cítil ses na hřišti dobře? Přeci jen tě v úvodu přípravy zabrzdilo zranění…
Při zápasech jsem se cítil velmi dobře, věděl jsem, že už jsem v pořádku a že můžu nechat na hřišti úplně všechno. Cena mi udělala velkou radost, jelikož jsem ji nečekal.

Celkově vaše formace vykazovala velkou kvalitu. Dlouhodobě nastupuješ po boku Ríši Hurta, letos vás v útoku doplnil Matěj Votípka. Jak funguje vaše spolupráce? Máte na hřišti nějak rozdělené role?
S Ríšou spolu hrajeme už opravdu dlouho a výborně nám to funguje. Matěje znám už dlouhou dobu a jsme skvělí přátelé, takže si i na hřišti perfektně vyhovíme. Nemyslím, že bychom měli nějak rozdělené role, jen Matěj s Ríšou hrají trochu víc dozadu (smích).

Přejděme k přípravě celkově. Lišila se letos nějak od těch předchozích? Co vás vlastně ještě čeká do startu soutěže?
Poměrně velkou část přípravy jsem zmeškal kvůli zmíněnému zranění, ale od těch předchozích se dost lišila. Zaměřili jsme se hodně na fyzičku a snažili jsme se zlepšit střelbu. Co nás čeká, úplně přesně nevím, ale myslím, že budeme teď hlavně ladit formu a už budeme pracovat především na herních věcech.

Zmínil si také herní zkušenost několika juniorů při zápase A-týmu proti Grenchenu, kde Tě diváci také mohli vidět na hřišti. Jaké si měl pocity z netradiční konfrontace mezi týmy?
Byla to skvělá zkušenost. Byť se mi tyto zápasy moc nepovedly, řekli jsme si s trenérem, co bylo špatně, na čem musím zapracovat a co bych měl zlepšit. Každopádně pro mě byla tato klání přínosem.