Pohár hejtmana Plzeňského kraje zůstává v domácích rukou

Juniorský turnaj O pohár hejtmana Plzeňského kraje je minulostí. Přípravné zápasy týmů nabídly velkou kvalitu a do posledního zápasu nebylo jasné umístění jednotlivých družstev. Prvenství nakonec berou domácí mečouni, kteří se o něj zasloužili obratem v posledním duelu.

Na Košutku přijeli přední týmy juniorské extraligy. Na turnaji se ukázala mužstva na druhém až pátém místě po podzimní části plus Mladá Boleslav, která svými výkony rozhodně nepřipomínala tým z druhé poloviny tabulky a ukázala, že se s ní na jaře bude muset počítat. Již první hrací den nabídl vyrovnané bitvy a těsné výsledky. Domácí Plzeňané nejprve porazili Kert Park 4:2 a večer remizovali s Pískem. V duelu s Jihočechy po většinu času dotahovali jednogólovou ztrátu. Naposledy srovnat skóre se podařilo díky krásné střele zpoza modré šikovnému Hurtovi, a to pouhých 13 sekund před koncem Tato trefa se později ukázala jako velmi důležitá.

Neděle na nastaveném trendu nijak neubrala. V poměrně bizardním způsobu procházení turnaje pokračoval Písek, který hned v prvním zápase druhého hracího dne potřetí remizoval. Později si Kert Park poradil s Pardubicemi, které tak zůstávaly výsledkově za očekáváním. Mečouni pak jasně porazili Mladou Boleslav.

Po výhře Kertu nad Pískem bylo jasné, že o vítězství v turnaji budou mečouny soupeřit právě s Pražany. Závěrečný duel s Pardubicemi začali rychlou úvodní trefou, do konce třetiny však bylo vyrovnáno. Stav 1:1 vydržel i po druhé siréně. Ve třetí části šli Východočeši hned v prvním střídání do vedení. Solidně zaplněná hala se pak dočkala vyrovnání zásluhou Chramosty, který v přesilovce dorazil chytrou střelu Hurta. Třetí třetina trochu uvolnila ruce oběma týmům a diváci sledovali pohledný hokejbal. Necelých pět minut před koncem dotlačil míček za brankovou čáru dorážející Kovářík, který vítězným gólem rozhodl o plzeňském vítězství na turnaji!

Po posledním duelu se přešlo k vyhlášení výsledků, předání medailí, pohárů a ocenění pro nejužitečnější hráče jednotlivých týmů. Závěrečný ceremoniál měl pod kontrolou hejtman Plzeňského kraje pan Josef Bernard, který nad turnajem převzal záštitu a závěrečný duel mezi Plzní a Pardubicemi se zájmem sledoval.

Ohlasy účastníků:

Ondřej Bauš (HC ŠD Písek, brankář, nejužitečnější hráč týmu): Lepší zázemí pro takový turnaj se v České republice asi nenajde, rád jsem byl součástí toho všeho. Samozřejmě výsledkově to mohlo dopadnout lépe. Turnaj byl na skvělé úrovni, hráli jej velmi zkušení hráči a zápasy byly velmi náročné. A co se týče ocenění? Myslím si, že bylo i spoustu jiných spoluhráčů, kteří by si zasloužili ocenění, já se snažil dělat vše, co je v mých silách, a co ode mě můj tým očekával.

Výsledky turnaje a seznam oceněných hráčů

Fotogalerie - sobota

Fotogalerie - neděle