V sobotu navodily atmosféru přípravky, o den později pak mladší žáci ovládli domácí turnaj

Avizovaný víkend plný hokejbalu je za námi. Po pátečních přípravných zápasech starších žáků a mladšího dorostu v sobotu odehrálo dva zápasy proti Grenchenu mužské Áčko. Hlavní porce ale patřila mládežníkům. Konkrétně (mini)přípravkám a mladším žákům, kteří odehráli své domácí turnaje.

Bitvy na obou koncích haly a hned tři plzeňská družstva ve hře

Na dvou hřištích v plzeňské hokejbalové hale probíhal po čas sobotního odpoledne turnaj přípravek a minipřípravek. Ve starší kategorii nasadili mečouni hned dva týmy. Na západ Čech se sjely týmy z Prahy nebo jižních Čech. Plzeňsko pak reprezentovaly celky Blovic a Třemošné. Rozhodčí dohlíželi na hladký průběh turnaje, o pohledné akce nebyla nouze. To vše před zaplněnou halou.

Po sedmnácté hodině došlo k předání pohárů a zdárnému zakončení turnaje. Na ploše hokejbalové naděje střídal A-tým, který se chystal ke druhému duelu s Grenchenem. O mečouny byl zájem, a to zejména o brankářské duo Kráčina-Návara, se kterým se pár odvážlivců přišlo vyfotit. Mnoho nejmladších hokejbalistů pak zůstalo na tribuně a vidělo část ze zápasu mečounů proti druhému celku švýcarské ligy, kdy domácí po dvou minutách vedli o dvě branky.

Plzeňská minipřípravka zakončila turnaj s bilancí jedné výhry, jedné remízy a dvou proher. Přípravka označená názvem HBC Plzeň A těsně nestačila Hostivař, remizovala s Blovicemi a dvakrát zvítězila, druhý plzeňský tým si připsal tři vítězství a remízu proti Prachaticím.

Výsledky turnaje (ve spodní části článku)

Fotografie z turnaje

Těsné výhry a týmový duch dovedly mladší žáky k obhajobě turnajového prvenství

V neděli se v Plzni konal tradiční podnik s názvem O pohár místostarostky MO Plzeň 1. Stejně jako loni se turnaje zúčastnilo celkem pět družstev. Prachatice, dvojice zástupců pražského hokejbalu – Hostivař a SK Rebel, Třemošná a domácí celek HBC, který obhajoval prvenství.

Turnaj otevřelo plzeňské vítězství 1:0 nad Třemošnou, později si mečouni vyšlápli i na tým SK Rebel Praha. Výsledky turnaje dávaly za předpoklad to, že medailové pozice si rozdělí trojice Prachatice, Kert Park a Plzeň. S pražským Kertem domácí celek remizoval a před posledním zápasem stál před Plzeňany jasný scénář, pro konečné vítězství bude třeba Prachatice porazit. To se díky skvělému výkonu podpořenému týmovou soudržností podařilo a po bronzu z předsezónního turnaje na pražských Lužinách tak do sbírky mladších žáků tentokrát přistála medaile zlatá.

Výsledky turnaje

Hodnocení turnaje trenéra Michala Samce: Turnaj, ve kterém jsme se střetli se čtyřmi kvalitními soupeři, byl pro nás příjemným překvapením z toho důvodu, že se ukázalo, že když kluci opravdu chtějí, jsou schopni ve své kategorii porazit prakticky kohokoli. Jsem na své hráče opravdu hrdý, protože v průběhu turnaje začali po dlouhé době fungovat jako opravdový tým a ukázali, že umí jít za svým cílem. Poslední zápas s Prachaticemi, který shodou okolností vyzněl jako utkání o vítězství v turnaji, byl zatím vůbec nejlepším zápasem, jaký jsem během svého krátkého působení na lavičce mladších žáků zažil. Hráči táhli za jeden provaz a bylo jasné, že jejich jediným cílem je vyhrát a ovládnout tak domácí turnaj. Co se týče nasazení, nemám co bych vytkl. Zároveň nám turnaj ukázal, na čem je třeba pracovat do budoucna. Zejména naučit hráče, aby se nebáli sami tvořit hru a zkoušeli kreativní řešení, místo častého odpalování balonků ze strachu, aby něco nezkazili, bych si vytkl jako sezónní cíl.