Podzim klubových kategorií – dorost

Dorostu se na podzim vcelku dařilo, po podzimu drží dělené první místo. Tým před sezónou převzal trenér Edl, který je po podzimu vcelku spokojený. Na jaře chce zapracovat na rezervách v obranné hře a kvalifikovat se na finálový turnaj.

Statistické ohlédnutí

postavení v tabulce (zápasy / body): 1. místo (14 z. / 34 b.)
sousedi v tabulce: 2. Hostivař (34 bodů, o dva zápasy méně)
zápasová bilance: 11 vítězství – 1 prohra v prodloužení – dvě porážky
skóre: 68:25
vyloučení: 100 trestných minut (35 menších trestů, 3 osobní desetiminutové tresty)
nejvyšší vítězství: Plzeň – Jindřichův Hradec 10:1
nejvyšší porážka: Plzeň – Beroun 2:5
brankáři: Jakub Šlechta (447 odchytaných minut, 1,61 branky na zápas, 90,18% úspěšnost zákroků), Václav Šubrt (108 odchytaných minut, 2,08 branky na zápas, 83,33% úspěšnost zákroků), Ondřej Bauš (76 odchytaných minut, 1,78 branky na zápas, 81,25% úspěšnost zákroků).
nejproduktivnější hráči: Matěj Deja – 26 bodů (14+12, 13 zápasů), Jan Miksan – 24 bodů (10+14, 14 zápasů), Jaroslav Svoboda – 21 bodů (7+14, 9 zápasů)

Trenér Michal Edl: Jsem spokojený s přístupem hráčů

Jaké je vaše celkové hodnocení podzimní části?
Když se podívám na tabulku tak spokojený jsem. K mé maximální spokojenosti chybí dva až tři body.

S čím jste byl u vašeho týmu spokojený, kde naopak byly rezervy?
Jsem spokojený s přístupem hráčů, zatím to funguje a doufám, že v tom budou pokračovat. Rezervy vidím u některých ve prospěchu ve škole! Herní rezervy jsou při zejména při hře dozadu a herním systému obraného pásma, ale to není v této kategorii nic neobvyklého.

Kdy začínáte s přípravou? Na co se v zimní pauze zaměříte?
Přípravu začneme 14.1.2018. Pokud to vše vyjde, hráči budou trénovat čtyřikrát týdně. Chtěl bych více se věnovat hokejbalu, než síle. Uvidíme, jestli se nám to osvědčí.

Co bude hlavním cílem do jarní části?
Posunout se v oblasti rezerv a postoupit mezi nejlepších pět celků.

Pod čarou: Přednost týmu? Rozhodně přesilovky

Soupeři plzeňských dorostenců by se měli v zápasech proti přezimujícímu prvnímu týmu mít na pozoru a dávat si pozor na vyloučení! Svěřenci Michala Edla totiž na podzim nasázeli hned 14 branek v početní výhodě, což je přes pětinu všech vstřelených gólů na podzim! V přesilovce se prosadilo celkem šest různých hráčů. Hlavním sniperem je ale Jan Miksan s pěti přesnými zásahy.

Na opačné straně byli mečouni vcelku disciplinovaní. V počtu menších trestů byli druhým nejslušnějším týmem. Nutno však dodat, že tabulka divize Západ extraligy dorostu je (nejen) v těchto ohledech zkreslená, jelikož počet odehraných zápasů jednotlivých týmů se pohybuje mezi devíti a čtrnácti duely.