Dorostenec Luděk Pavlík si pochvaluje přístup starších hráčů a rád by opět oblékl národní dres

Plzeňský dorost čekají poslední dva duely do konce podzimní části. Měl by se jich účastnit také Luděk Pavlík. Pravoruký obránce, který v této kategorii sbíral zkušenosti v loňské sezóně, na jejímž konci získal bronz na Světovém poháru U16. V letošní sezóně získal ve dvanácti duelech již 14 bodů (4+10) a zařadil se k lídrům týmu.

Naposledy jste porazili Kovo Praha, i když se zápas nevyvíjel zrovna dle představ. Jak zápas vypadal z tvého pohledu?
Kovo na zápas přijelo velmi dobře připravené. Bylo nám jasné, že to nebude jednoduchý zápas. Už od naší předzápasové rozcvičky, bylo vidět, že do první třetiny nenastoupíme dobře. Nešlo nám to, byli jsme všude pozdě, a nehráli jsme vůbec svoji hru.

Po nevýrazné první třetině měl k týmu proslov trenér Edl. K čemu vás o přestávce nejvíce nabádal?
Začátek zápasu jsme prospali, dostali jsme rychlý gól a z našich šancí tam nic nepadlo. Po první třetině nás trenér nemusel k ničemu nabádat, všichni jsme věděli, že je potřeba něco změnit, aby zápas dopadl podle našich představ a to hlavně náš přístup.

Podzim se pomalu blíží ke konci, čekají vás dva poslední duely této části. Panuje v týmu s dosavadními výkony spokojenost?
S našimi výkony jsme celkem spokojeni, určitě nás mrzí ztráta bodů. Například domácí zápas s Rakovníkem i zápas s Hostivaří mohl dopadnout úplně jinak, ale nezbývá nám nic jiného, než se lépe připravit na budoucí zápasy.

V čem aktuálně vidíš největší sílu vašeho týmu, který momentálně vévodí extralize dorostu?
Myslím si, že naši velkou sílou je přístup starších hráčů k mladším. Starší hráči hodně pomáhají mladším, ať už je to po psychické či fyzické stránce. Samozřejmě skvělé výkony Jakuba Šlechty v bráně to jen podtrhují.

Poslední dobou za váš tým nastupuje trojice Král, Krejčí a Kopal ze starších žáků. Zejména druzí dva jmenovaní jsou v obraně vcelku produktivní. Jak do týmu zapadli?
Je super, že kluci ze starších žáků mají možnost hrát extraligu dorostu a ještě v ní sbírat body, jsou pro nás velkým přínosem, jelikož nás není velký počet.

Tento scénář znáš dobře, jelikož se loni týkal tebe. Ve věkové kategorii dorostu tak nastupuješ druhým rokem a řadíš se k lídrům týmu. Vyhovuje ti tato pozice, jsi na ni zvyklý?
Ze začátku to pro mě bylo těžké. Přece jen jsou v týmu kluci o rok starší, ale s většinou se znám dlouhou dobu, takže mi pomohli si zvyknout. Poslední dobou to tak ani nevnímám, že jsem mladší.

V červnu jsi byl členem bronzového týmu české reprezentační šestnáctky na Světovém poháru ve Zlíně. Je pro tebe reprezentace nadále hnacím motorem? Ať už to bude reprezentační šestnáctka nebo osmnáctka?
Určitě bych se rád dostal do dalšího reprezentačního výběru, ať už to bude U16 nebo ještě lépe U18 s Járou Svobodou, se kterým jsme si prošli tím bronzovým turnajem ve Zlíně, a jsem rád, když můžu sdílet takové úspěchy se skvělým kamarádem a hráčem společně.