Hodnocení víkendu: Gólově bohatý víkend a stoprocentní úspěšnost

Další hokejbalový víkend mají za sebou klubová družstva. Muži v Mostě pětigólovou nadílkou narušili své střelecké trápení. Pět branek a navíc první čisté konto, to zas byla bilance juniorů. Dorost a starší žáci zvítězili s podobně bohatými výsledky. Mladším žákům se povedl reparát v Třemošné.

A-tým

Plzeňané v Malém Březně začali aktivně, soustavná útočná snaha jim přinesla vedoucí branku z hole Vodrážky. Zápas se lámal ve druhé třetině. Hosté přečkali dvě oslabení krátce po sobě, sami ale nevyužili dobré šance. Nakonec po pěkné kombinaci zvýšil na rozdíl dvou branek Pokorný. Třetí třetina byla rozkouskována kvůli velké spoustě trestů, především z mostecké strany. Plzeň tak využila dvě přesilovky a brala vcelku poklidné vítězství. Tři body (1+2) si připsal Ondřej Malý.

Komentář trenéra Luďka Polívky: Utkání nebylo tak jednoznačné, jak napovídá výsledek. Přesto jsme odehráli dobrý zápas a s hrou i třemi body panuje spokojenost. Možná nám pomohlo, že se nehrálo v hale v Mostě, kde se nám dlouhodobě nedaří, ale na venkovním hřišti. Sice jsme museli počkat půl hodinu před zápasem, než zmizí námraza na polovině hrací plochy, ale jinak jsme si poradili na jedničku, a to i po střelecké stránce.

Sobota 17. listopadu: HBC Most – HBC Plzeň 1:5 (0:1, 0:1, 1:3)

Podrobnosti o utkání

Junioři

Úvodní minuty regionálního derby se odehrávaly převážně v dobřanském obranném pásmu. Dobrý úvod ze strany Plzně ale reflektovala pouze jediná vstřelená branka, po pěkné individuální akci slavil Hurt. Ve druhé třetině zvýšil na 2:0 Lokajíček. Domácí přečkali domácí těžké časy v oslabení, kdy se mohli opřít o brankáře Kojzara. Závěrečná fáze pak přinesla tři trefy, z toho dvě v posledních 61 sekundách. Plusem kromě pěti branek je první čisté konto týmu v sezóně.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Od začátku utkání jsme hráli velice aktivně a vytvářeli si střelecké příležitosti. Po krásné akci Ríši Hurta jsme vedli 1:0, bohužel další branku jsme v první třetině nepřidali. Ve druhé třetině jsme se nechávali zbytečně vylučovat a museli ubránit čtyři přesilovky soupeře. V této fázi utkání nás podržel Libor Kojzar. Ve třetí třetině už jsme žádné drama nepřipustili a šli si za třemi body.

Sobota 17. listopadu: HBC Plzeň – TJ Snack Dobřany 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)

Podrobnosti o utkání

Dorost

Zajímavou bitvu za sebou mají dorostenci. Proti pražskému Kovu se v první třetině střelecky vyloženě trápili, z útočné snahy pak pramenily chyby, které soupeř nakonec potrestal pouze jedním gólem. Do druhé třetiny vstoupil prakticky jiný tým. Tři branky během necelých šesti minut razantně zvrátily vývoj utkání a Plzni se mnohem lépe dýchalo a povedenou patnáctiminutovku nakonec završili pěti góly, které daly základ ke konečnému vítězství 9:3. Hned pět přesných přihrávek zaznamenal Jaroslav Svoboda.

Komentář trenéra Michala Edla: Vstup do zápasu nebyl optimální a plácali jsme se v tom do konce třetiny. Od druhé třetiny byl zápas náš a postupně jsme navyšovali skóre. Některé branky byli po vycvičených akcích což je pozitivní. Také jsem rád za výkon obou brankářů. Trochu mi mrzí zranění Radka Sýkory, ale věřím že se brzy dá dohromady.

Neděle 18. listopadu: HBC Plzeň – TJ Kovo Praha 9:3 (0:1, 5:1, 4:1)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Plzeňané na vedení dlouho nečekali. Již po osmnácti sekundách zvedal ruce nad hlavu Krejčí. První třetina celkově nabídla jednostrannou hru. Domácí byli při chuti a po prvních patnácti minutách vedli 6:0. Později se ale jejich brankostroj zastavil. Třetí třetina nabídla velice otevřenou a rozháranou bitvu, kdy padlo po čtyřech gólech na každé straně. Suma sumárum, mečouni zvítězili 12:5 a zůstávají bez porážky. Hattrickem k výhře pomohl Lukáš Kopal.

Komentář trenéra Daniela Krále: Zápas se Suchdolem se sice odehrával v naší režii, ale výkony a nasazení hráčů až na několik málo výjimek neodpovídalo jejich možnostem a schopnostem. Je na nás na trenérech dostat z hráčů to, co v nich skutečně je.

Sobota 17. listopadu : HBC Plzeň – SK Suchdol nad Lužnicí 12:5 (6:0, 2:1, 4:4)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Tým trenéra Samce dal zapomenout na nepovedený duel v Třemošné, který zde mečouni před nedávnem sehráli. Ve čtvrté minutě poslal Plzeň do vedení Procházka. Převahu hosté demonstrovali dalšími třemi zásahy do třemošenské sítě. Hráči Tatranu byli v první části zkoprnělí, postupem času se zvedali. Mečouni ovšem hráli s vědomím komfortního vedení. Ačkoliv žádné další branky nepřidali, došli si pro zasloužené vítězství.

Komentář trenéra Michala Samce: Odvetu neúspěšného zápasu v Třemošné, od které jsme očekávali, že náš tým prověří ohledně týmové morálky a chuti vítězit, jsme začali nejlepším možným způsobem. Kluci byli namotivovaní a zaskočeného soupeře během první třetiny prakticky nepustili do hry. Domácí se sice v polovině zápasu rozkoukali a hra se více vyrovnala, ale to už jsme měli v zádech pohodlný a zasloužený náskok. Samozřejmě, že v naší hře bychom mohli hledat nedostatky, ale klíčový pro mě byl přístup hráčů. Před zápasem jsme si narovinu řekli, že chceme vyhrát, že chceme být lepší než soupeř a uděláme pro to maximum, a od začátku jsme si za tím jako tým také šli, což je odrazem toho, že mančaft snad konečně začal v těchto aspektech fungovat tak, jak bychom si představovali.

Sobota 17. listopadu: TJ Tatran Třemošná – HBC Plzeň 1:4 (0:4, 1:0, 0:0)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 24. listopad
  • A-tým: Plzeň – Rakovník (16:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Dobřany (10:00)

Neděle – 25. listopadu
  • Dorost: Rakovník – Plzeň (11:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Stříbro (12:30)