V zakončení se trápíme, netrefujeme to, jak chceme, říká Daniel Pejchar

V poslední zápasech chytil plzeňský útočník Daniel Pejchar střeleckou fazonu a kromě obvyklých asistencí přidává i přesné zásahy. Naposledy branka šikovného forvarda pomohla mečounům k vítězství proti Sudoměřicím.

Sudoměřice jste na vlastním hřišti porazili s přehledem 4:1. Čím to podle tebe bylo, že jste soupeře výrazně přestříleli a došli si v klidu pro tři body?
Víme o tom, že dáváme málo gólů. Máme hodně vyložených šancí, z kterých ale nedokážeme skórovat. Soupeře jsme k ničemu nepustili, pouze jsme mu darovali jednu dvojnásobnou přesilovku, kterou využil. Jinak vyloženou příležitost neměli.

Vzhledem k počtu 44 střel jste vsítili jen čtyři branky. Kde se dají hledat důvody, že se na góly nadřete?
Trápí nás to už několik sezon. Snažíme se hodně střílet, ale trápí nás kvalita zakončení. Netrefujeme to tak, jak chceme.

V posledních duelech ses rozstřílel, zatímco předtím jsi čekal dlouho na gól. Změnil jsi něco?
Nejsem vyložený střelec, spíše připravuji šance. Poslední zápasy se mi ale daří skórovat a myslím si, že mě za to mají rádi. Třeba budu jednou také obávaný střelec (smích). Dostal jsem jmenovku na své místo v šatně, což je jediná změna. Od té doby mi to lepí (smích).

Dřív jsi byl v širším kádru reprezentace. Myslíš znovu na pozvánku a na Košice?
Nad tím vůbec nepřemýšlím. Košice jsou ještě daleko. Koukám jen na klubové výsledky, abychom se dostali co nejdál a měli co nejlepší sezonu. Co bude pak, je ve hvězdách.

Do konce podzimní části zbývají tři zápasy. Jaké jsou cíle?
Hrajeme dvakrát na venkovních hřištích, kde budeme chtít určitě bodovat. Doma chceme samozřejmě vyhrát. Budeme se snažit co nejvíce ještě rozšířit bodové konto, abychom měli větší klid před jarní částí.

V sobotu jedete do Mostu, který se v prvním vzájemném zápase porazili. Co by mělo na Severočechy platit?
Důležité bude vstřelit první branku, abychom se dostali do pohody, a hráli naši aktivní hru. Pokud nebudeme dělat hloupé fauly, mohli bychom uspět.