Hodnocení víkendu: Čtyři výhry stačí, drahoušku. Nevedlo se juniorům

Druhý listopadový víkend přinesl čtyři vítězství klubových družstev. Áčko přehrálo Sudoměřice, doma se podařil obrat starším žákům. Ti mladší si zlepšili reputaci po minulé porážce jasným výsledkem. Výjezd juniorů a dorostu do Ústí přinesl shodné výsledky, jen s prohozenými číslicemi.

A-tým

Mečouni na svého soupeře vlétli. Počáteční tlak přetavil v rychlou branku Valenta. Na další trefu se ale, i přes velké množství šancí, čekalo déle. Ještě delší pauzu si Plzeň dala po využité přesilovce z hole Švarce. Brankář Lindner řádně zavřel svoji klec a na druhé straně hosté skórovali rovněž v přesilové hře. Na to ale rychle zareagoval Pejchar a před druhou sirénou vrátil svému týmu dvoubrankový náskok. Závěrečnou třetinu si pak domácí pohlídali.

Komentář trenéra Luďka Polívky: Povinné vítězství. Tři body jsme potřebovali a jsem rád, že jsme je po hladkém průběhu získali. Věděli jsme, že Sudoměřice se prezentují vysokými loby, což v hale nejde tolik praktikovat. V utkání jsme je k ničemu nepustili a hráči si vyzkoušeli i nějaké věci. Škoda je jen, že jsme velkou převahu nezužitkovali ve větší počet branek. Na počet střel a šancí jsou čtyři góly málo.

Sobota 10. listopadu: HBC Plzeň – SK Sudoměřice

Podrobnosti o utkání

Junioři

Venkovní duel na hřišti ústecké Elby přinesl pořádný boj. Ústečtí dostávali Plzeň pod tlak. Jenže brankář Kojzar odolával. Branka tak padla na druhé straně, když v poslední minutě prní třetiny prostřelil jinak výborného Rechtorika obránce Kovářík. Druhá třetina nabídla zlepšený výkon hostů, kteří ovšem nevyužili žádnou ze svých šancí a sami dvakrát inkasovali. Ústecký brankář totiž zavřel svoji klec až do konce duelu. Elba pak přidala pojišťovací trefu a dokráčela k vítězství.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Soupeř oproti loňsku hodně "posílil". Od začátku zápasu jsme byli pod tlakem, ústečtí vyhrával osobní souboje a nám se nedařilo udržet se na míčku. Paradoxně jsme po jedné z mála střel vedli. Ve druhé třetině jsme hru zlepšili a mohli jít z trestného střílení do vedení o dvě branky. Bohužel se tak nestalo a místo toho jsme dvakrát inkasovali. Ve třetí třetině už jsme nic kloudného nepředvedli.

Sobota 10. listopadu: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Podrobnosti o utkání

Dorost

Také dorost vyjel na hřiště ústecké Elby a začal aktivně. Čekání na gól utnul na začátku sedmé minuty Zíka. Jenže Plzeňanům jakoby někdo sebral vítr z plachet. Po několika šancích hostů se do hry dostal bojovný tým domácích, ale brankář Šlechta podržel mladé Západočechy. Vyrovnat se Ústí podařilo na začátku třetí části v přesilové hře. Prakticky okamžitě ale Plzni vrátil vedení Krejčí a skóre pak uzavřel Deja. Plzeň se tak po výhře drží na druhém místě v tabulce.

Komentář trenéra Michala Edla: Vstup do zápasu po dlouhé cestě nám vyšel na výbornou, bohužel po tom jsme se úplně odmlčeli. Až do inkasované branky nehráli, jen jsme se účastnili zápasu. Po inkasované brance jsme se opět nakopli a zápas vyhráli. Budeme pracovat na tom, abychom takové výpadky neměli. Na ose týmu je vidět, že jim to není lhostejné.

Sobota 10. listopadu: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň 1:3 (0:1, 0:0, 1:2)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Mečouni začali dobře a gólman českobudějovického Pedagogu se solidně zapotil. Žádná z akcí ovšem neznamenala vedoucí gól. Toho docílili hosté na začátku 11. minuty, radost jim však dlouho nevydržela. Za 12 sekund totiž srovnal Krejčí. Rovněž na druhé vedení soupeře dokázali Plzeňané zareagovat a od 20. minuty už padaly góly jen do budějovické sítě. Vítězství mečouni potvrdili třemi trefami v závěrečné třetině a nakonec zvítězili 7:2.

Komentář trenéra Daniela Krále: Od začátku zápasu jsme si vytvořili střeleckou i územní převahu, kterou jsme nedokázali využít. Přišel trest v podobě gólu v oslabení, na který jsme ovšem rychle odpověděli. Podruhé šel soupeř do vedení na samém začátku druhé třetiny, ale pak už jsme přece jenom dokázali využít některé z mnoha šancí. Ve třetí třetině jsme ještě potvrdili povedený výkon dalšími góly v síti soupeře.

Neděle 11. listopadu: HBC Plzeň – SK Pedagog České Budějovice 7:2 (1:1, 3:0, 3:1)

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

Plzeňané se vrátili na domácí plochu tím nejlepším způsobem. Hned v prvním střídání poslal svůj tým do vedení obránce Kučera. Domácí mladíci byli při chuti a do konce třetiny vstřelili ještě čtyři branky. V nastoleném trendu se pokračovalo. Plzeň měla navrch a střeleckou převahu dokázala přetavit v celkem deset branek, Blatenští nakonec dosáhli alespoň jednoho čestného zásahu.

Komentář trenéra Michala Samce: Podruhé v sezóně k nám přijel soupeř z Blatné, podruhé jsme v domácím prostředí dominovali. Nemám moc, co bych klukům vytkl. Poučili se z minulého týdne, soupeře nepodcenili a rychlými góly, které vyplynuly z jednoduché kombinační hry, rozhodli zápas na svou stranu. Byl jsem rád, že chtěli hrát dál a přidávat další branky, i když samozřejmě tempo zápasu postupne zvolňovalo. Pro nás povinná výhra, uvidíme, jak si povedeme za týden v odvetě neúspěšného zápasu v Třemošné.

Sobota 10. listopadu: HBC Plzeň – TJ Blatná Datels 10:1 (5:0, 2:0, 3:1)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 17. listopadu
  • A-tým: Most – Plzeň (11:00)
  • Junioři: Plzeň – Dobřany (13:00)
  • Starší žáci: Plzeň – Suchdol n. Lužnicí (10:00)
  • Mladší žáci: Třemošná - Plzeň (10:00)

Neděle – 18. listopadu
  • Dorost: Plzeň – Kovo Praha (12:00)