Hodnocení víkendu: Další porážka Áčka v prodloužení, obrat juniorů či první prohra MŽ

Na začátku listopadu vyrazil A-tým do Ústí nad Labem, odkud přivezl pouze bod. Dvakrát šli do akce junioři, kteří se na zisk šesti bodů vcelku nadřeli. Dorost naopak absolvoval zápas z kategorie méně náročných. To se nedalo říct o bitvě starších žáků v Blatné, ani o duelu těch mladších v Třemošné.

A-tým

Plzeňané začali aktivně a z počátku hojně zaměstnávali brankáře Bandu. Ve 12. minutě ovšem inkasovali v oslabení tří proti pěti. Aktivní hra Plzně přinesla odměnu v podobě vyrovnání. Malý se prosadil dorážkou, o chvilku později ale schovanou střelou vrátil domácím náskok Kváš. Ústečtí hrozili nadále z brejků, brankář Návara byl ale pozorný. Do prodloužení poslal duel vyrovnávací trefou Pejchar. Jenže z nastaveného hracího času se sehrálo jen 10 sekund, když přesilovku využil domácí Tomáš a ukončil tak zápas.

Komentář trenéra Luďka Polívky: Naše produktivita je mizivá. Byli jsme lepším týmem, ale nepotvrdíme to gólově. Naopak jsme si chtěli dávat pozor na oslabení, protože je Ústí trestá, ale dáme jim k dispozici dlouhou přesilovku 5 na 3. My jsme rovněž měli početní výhody, ale nejsme v nich úspěšní. Hrálo se klasicky bojovné utkání a měli jsme na to, abychom v Ústí vyhráli, ovšem i bod má svoji cenu.

Neděle 4. listopadi: Elba DDM Ústí nad Labem – HBC Plzeň 3:2p (1:1, 1:0, 0:1 – 1:0)

Podrobnosti o utkání

Junioři

Junioři v první třetině v Dobřanech rozhodně neměli navrch a museli přečkat ošemetné situace. Zápas ovšem v prvních patnácti minutách nenabídl branku. Duel zlomily dvě rychlé branky Ulče a jedna trefa Kováříka na začátku druhé části. Dobřanští posléze snížili, což ale na vývoj zápasu nemělo velký vliv. Mečouni v závěrečné třetině přidali ještě dvě branky a dovedli mač do vítězného konce. Plzni se dařilo v přesilovkách, ve kterých vstřelila hned čtyři branky.

Komentář trenéra Tomáše Semery: Na soupeře jsme chtěli od začátku vlétnout, ale opak byl pravdou. Byli to domácí, kteří nás přehrávali, byli všude dřív a vytvářeli si gólové příležitosti. O přestávce jsme si museli v šatně vyříkat, co a jak chceme hrát. Obraz hry se pak od druhé třetiny změnil a pomohli k tomu i naše využité přesilovky. Ty dle mého rozhodli o vývoji utkání a zbytek zápasu už jsme si pohlídali.

Sobota 3. listopadu: TJ Snack Dobřany – HBC Plzeň 1:5 (0:0, 1:3, 0:2)

Podrobnosti o utkání

O den později Plzeňané vyzvali v domácím prostředí Písek a pro diváky nachystali pořádné drama. Domácí od šesté minuty prohrávali, od počátku druhé třetiny dokonce o dvě branky. Písek, hrající pouze s jedenácti hráči v poli, Plzni pořádně zatápěl. Snižující branku vstřelili domácí až v 28. minutě, zásluhou Hurta. Třetí třetina pak nabídla strhující bitvu. Mečouni utkání otočili, Písek poté vyrovnal, Štípek ovšem svou druhou brankou v zápase definitivně přiřkl vítězství na domácí stranu.

Komentář trenéra Tomáše Semery:Ve druhém víkendovém utkání jsme chtěli vrátit Písku porážku z minulého týdne a potvrdit tři body z Dobřan. Bohužel z tlaku, který jsme si vytvářeli, jsme si nedokázali vytvořit vyloženou šanci. Soupeř opět velice dobře bránil a měl nebezpečné protiútoky. A tak se stalo, že jsme najednou prohrávali 2:0. Asi až pak jsme zjistili, že takhle to nepůjde a musíme hodně přidat. To se nám povedlo, utkání jsme otočili a kluky musím pochválit především za výkon ve třetí třetině.

Neděle 4. listopadu: HBC Plzeň – HC ŠD Písek 4:3 (0:1, 1:1, 3:1)

Podrobnosti o utkání

Dorost

Velmi jednostranný zápas mají za sebou dorostenci. Mečouni byli od začátku lepším týmem a Jindřichův Hradec za celý zápas vyprodukoval pouze pět střel. Zpočátku se ale domácím nedařilo pronikat středním pásmem a rovněž je trápila střelecká nepřesnost. Po dvou třetinách vedli domácí 5:0. Velmi se jim pak povedla pasáž ve třetí třetině, když během jedné minuty vstřelili tři branky a zvítězili nakonec 10:1.

Komentář trenéra Michala Edla: Zápas byl od začátku našich rukou a postupně jsme navyšovali brankový účet. První polovina zápasu nebyla podle mých představ, byla to z naší strany individuální plácaná, ale po time-outu přišlo zlepšení a víra ve své schopnosti a schopnosti spoluhráčů. Hráči si musí uvědomit, že rozhodnutý zápas je nejlepším tréninkem na nácvik činností. Myslím, že se to ve třetí třetině povedlo, i když tomu napomohl unavený soupeř. Kaňkou je zbytečný trest 10 min a obdržené branka.

Neděle 4. listopadu: HBC Plzeň – TJ Olymp Jindřichův Hradec 10:1 (2:0, 3:0, 5:1)

Podrobnosti o utkání

Starší žáci

Zatím nejvyrovnanější bitvu v sezóně mají za sebou starší žáci, kteří se v Blatné dlouho nemohli chytit. První třetina skončila bez branek, Plzeň následně poslal do vedení Kopal. Nicméně domácí srovnali v početní výhodě. Disciplína dělala hostům problém, o čemž svědčí devět vyloučených. Rozhodovala tak třetí třetina, ve které se Plzeňané zvedli a po dvou trefách si došli pro vítězství. K tomu výraznou měrou a 32 zákroky pomohl brankář Kočka.

Komentář trenéra Daniela Krále: V utkání s Blatnou jsme se dlouho nedokázali vyrovnat s asfaltovým povrchem. Když už jsme začínali mít navrch, zbrzdilo nás vyloučení. Přesto jsme ve druhé třetině otevřeli skóre my. Soupeř srovnal v přesilovce a rozhodnout tak měla třetí třetina. V té jsme předvedli nejlepší pasáž utkání a zužitkovali zlepšenou kombinační hru dvěma góly. Velký podíl na našem vítězství má gólman Ondra Kočka, který nedovolil soupeři více než jeden gól.

Neděle 7. listopadu: TJ Blatná Datels – HBC Plzeň 1:3

Podrobnosti o utkání

Mladší žáci

V nedaleké Třemošné sehráli mladší žáci Plzně zajímavý duel. V něm sice byli favoritem, ale domácí mladíci je zaskočili bojovností a odhodláním. Mečouni sice více drželi balonek, v prvních dvou třetinách ale branky nedocílili. Naopak sami dvakrát inkasovali. V závěrečné dvanáctiminutovce sice zvedli svůj výkon. Góly Remeše a Meinera ale doprovodil také jeden zásah domácích, kteří tak Plzni připravili první, byť těsnou, porážku v sezóně.

Komentář trenéra Michala Samce: Zápas v Třemošné nevyšel podle našich představ. Narazili jsme na odhodlaného soupeře s velkým hladem po vítězství, kterého jsme upřímně trochu podcenili. To byl rozhodující faktor znamenající naši porážku. Dovednostně jsme byli lepší, měli jsme i více ze hry, i když jsme nebyli efektivní. Ale soupeř nad námi zvítězil v něčem, s čím jsem ve svém týmu dlouhodobě nespokojen a na čem se usilovně snažíme pracovat - týmové morálce a chutí porvat se o vítězství na hranici možností.

Sobota 3. listopadu: TJ Tatran Třemošná – HBC Plzeň 3:2 (1:0, 1:0, 1:2)

Podrobnosti o utkání

Program příštího víkendu:

Sobota – 10. října
  • A-tým: Plzeň – Sudoměřice (15:00)
  • Junioři: Ústí nad Labem – Plzeň (14:30)
  • Dorost: Ústí nad Labem – Plzeň (12:00)
  • Mladší žáci: Plzeň – Blatná (11:00)

Neděle – 11. října
  • Starší žáci: Plzeň – České Budějovice(13:00)